DEBAT:

Retten til en værdig død

Søren Erik Petersen, byrådsmedlem og -kandidat, Nr. Vissing

Skanderborg Kommune skal være et godt sted at bo, leve, få børn, blive ældre og drive virksomhed i.
Læs også: Milepæl: Gruppe bag nyt hospice har nu en million kroner
Dette postulat ved jeg, at alle partier i byrådet vil kunne nikke til. Vi laver politikker på områderne, og det er så det dokument, som medarbejderne kigger i, når opgaverne skal føres ud i livet.
Men hvordan er det ved livets afslutning?
Har vi en politik på dette felt, og skulle det også være nødvendigt? Nej ikke umiddelbart, men så måske alligevel.
Når en efterladt kan fortælle, at den døende de sidste uger blev mødt af rigtig mange forskellige personaler – faste såvel som vikarer - når en anden efterladt kan fortælle om at blive mødt af et system, der koldt agerer uden forståelse for, at personen kun havde timer igen.
Personligt har jeg ved mine forældres død kun haft gode oplevelser, men vi må ikke stille os tilfreds med, at de uheldige oplevelser kan finde sted. Det kan vi som kommune ikke være bekendt.
Derfor må det nye byråds borgmester tage emnet op, så vi kan være sikre på, at alle kan få en værdig afslutning på livet, hvad enten det er i hjemmet eller på et plejecenter.
Endelig har vi et hængeparti med et hospice her i det østjyske.
Tallene viser, at henviste døende fra vores område har langt sværere ved at komme på hospice end i andre egne af Midtjylland. Tænk lige på det når I stemmer til regionsrådsvalget.

Publiceret 14 November 2017 16:15

SENESTE TV