Debat:

Velfærd - Hvad er det i vil skære fra?

Af Martin D. Andersen, byrådskandidat S

Velfærd. Hvad er det? Velfærd kan jo være mange ting. Det kan både være noget, det offentlige står for, men i mine øjne, er velfærd også noget man skaber sammen ude i de nære miljøer – det vil sige på vores plejehjem eller i vores familier.
 
Baggrunden for, at jeg skriver det her, er, at jeg har hørt en debat med Anders Lauritsen fra Venstre og Thomas Cordtz fra de Konservative.
 
Det, der er det sjove ved de borgerliges argumentation er, at når man spørger dem direkte til velfærdsspørgsmål, så virker det som om, at de rigtig gerne vil den borgernære velfærd.
 
Selvom de sikkert er søde og rare mennesker, er det som om de glemmer, at der ikke rigtig er noget lag af perifært velfærd som man kan skære væk i kommunen. I så fald ved jeg ikke, hvor det skulle komme fra.
 
Vores ældreområde kan i hvert fald ikke bære mere og det samme gælder handicapområdet og jeg synes, at den bedste løsning når vi skal spare penge, for det kommer vi nok til i de kommende år, selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, men det må da være, at tage de mennesker med på råd som det handler om, det vil sige plejepersonale, de ældre selv, handicaprådet, skoleelever.
 
Kort sagt en videreførelse af Skanderborg modellen. Det er da nærdemokrati på højt plan.
 
For Thomas som ellers virker som en reel person, ingenting der, så må familien jo også tage et større ansvar. Det er i hvert fald god konservativ mærkesag generelt, men problemet er bare, at der ikke er flere steder, hvor familien kan hjælpe.
 
I hvert fald ikke i min virkeligheds opfattelse, fordi familien kan godt være støttende og hjælpe den ældre så godt som de kan, men jeg synes bare ikke, at vi kan være bekendt, at f.eks. sige, at den ældre dame skal købe alt medicin til sin syge ægtefælle selv.
 
Synes du at det er rimeligt? Det synes jeg hvert fald ikke. Jeg synes at vi skal give vores ældre den bedst mulige alderdom, om de bor i eget hjem, eller på plejecenter skal ikke gøre nogen forskel.
 

Publiceret 22 June 2017 15:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV