DEBAT:

Nej tak til Wedelslund automobil bane

Af Søren og Berit Grysbæk, Christinedahlsvej 48, Skovby

Vi har meget svært ved at se, hvad automobilbanen kan tilføre lokalsamfundet undtagen støjgener. Det er en høj pris vi og naturen skal betale for at få en ”turistattraktion” til området.
 
Vi har ikke bosat os i Skovby for at leve af turisme. Vi har bosat os i Skovby fordi her er ro og frisk luft. Hver gang vi har været en tur i Århus nyder vi at komme tilbage til vores stille og rolige by. Det er attraktionen her. At vi kan nyde vores haver i ro og fred.
 
Sidste lørdag (6. maj) var der løb og opvisningskørsel med historiske biler på Jyllandsringen. Vi kørte dertil for at vurdere om vi nu er for pessimistiske i vores vurdering af truslen om støj fra Wedelslund banen.
 
Vi blev desværre bekræftet i vores værste anelser. Vi parkerede i en afstand fra Jyllandsringen svarende til afstanden fra Galten-Skovby til Wedelslund gods. Vi kunne ikke se bilerne på banen, fordi Jyllandsringen er udstyret med en støjvold, der er desuden også buske og træer omkring banen.
 
Men vi kunne i høj grad høre dem. Den dag var der stille vejr – ingen vind. Vi frygter kraftig støjforurening fra Wedelslunds banen pga. den korte afstand til Galten-Skovby og banen bliver ikke gemt bag jordvolde men skal derimod ligge på en skråning, der vender over i mod Galten-Skovby.
 
I øvrigt kan vi ikke forstå, hvordan Realdania kan støtte et projekt som Wedelslundsbanen, når deres erklærede mål er: ”Vi støtter projekter, der skal skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø” (citat fra Realdanias hjemmeside).
 
Hvordan kan en automobilbane uden støjbegrænsning (på løbsdage) placeret lige op ad et stort boligområde skabe livskvalitet for alle os, der skal leve med den støj, som vi absolut ikke selv har valgt?
 

Publiceret 19 May 2017 13:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV