Initiativtagerne til træffet for gamle veteraner fra den hedengangne Falck-station på Kystvejen i Aarhus er Bo Sass (tv), René Blittrup og John Løjtved. Det er tredje år i træk, de samler Falck-veteranerne. I år mødtes de på Vestermølle.
Initiativtagerne til træffet for gamle veteraner fra den hedengangne Falck-station på Kystvejen i Aarhus er Bo Sass (tv), René Blittrup og John Løjtved. Det er tredje år i træk, de samler Falck-veteranerne. I år mødtes de på Vestermølle.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kystvejens venner til træf

Falck-veteraner fra stationen på Kystvejen i Aarhus mødtes torsdag for tredje gang for at mindes gamle dage - denne gang på Vestermølle

De har hevet køer op af grøfter, savet trafikofre ud af biler, slukket brande, hentet folk der har ligget døde i månedsvis, kørt udrykninger i ambulance, hentet Fru Jensens kat ned fra et træ og kørt kranbiler hid og did.

 

Anekdoterne står i kø, når de mødes, for det er ikke småting, Falck-veteraner fra den nu nedlagte Falck-station på Kystvejen i Aarhus har oplevet.

 

For to år siden fik René Blittrup, Bo Sass og John Løjtved den ide, at de ville samle de gamle Falck-veteraner. Det blev så stor en succes, at de gentog træffet i 2016 og igen i år, hvor 79 Falck-veteraner, denne gang mødtes på Vestermølle.

 

Tilsammen har de været Falck-reddere i mere end 100 år og har kørt som makkere på skift.

 

René var med længst, han var hos Falck i 44 og et halvt år, mens Bo var det i 41 år og John i nogle og 30 år.

 

“Dengang var man ansat all-round. Ikke som i dag, hvor man er specialiseret til en bestemt opgave. Derfor har vi både kørt brandbiler, ambulancer og kranbiler, og lavet enhver tænkelig opgave,” fortæller Bo.

 

“Der var heller ikke en uddannelse som sådan. I stedet blev man lært op af de ældre Falck-reddere. Dem så man virkelig op til,” husker John.

Dengang var man i uniform med lange, sorte støvler og bukser med pressefold.

 

“Vi skulle kunne håndtere mange forskellige situationer. Og det var nødvendigt at holde hovedet koldt. Alles øjne hvilede jo på én,” forklarer René.

 

Derfor blev der også gjort meget ud af at snakke tingene godt igennem, når man kom retur til Falck-stationen.

 

“Det var vigtigt, at få vendt de ting, vi oplevede, så det ikke satte sig. Noget af det værste var, når der var børn eller unge involveret,” fortæller de tre veteraner.

 

De husker også deres første udrykning - altså den, hvor det var dem, der sad bag rattet.

 

“Det var noget man havde set frem til, men det var også lidt skræmmende. Så man rystede noget, de første gange, man selv kørte,” husker de.

Publiceret: 17. Maj 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere