Kamstrup har ansat 54-årige Camilla Wolff som chef for lederudvikling. Pressefoto

Kamstrup har ansat 54-årige Camilla Wolff som chef for lederudvikling. Pressefoto

Kamstrup sætter turbo på udvikling af sine ledere

Ledere hos teknologikoncernen i Stilling sætter fokus på strategisk udvikling af sine ledere

Skanderborg Teknologivirksomheden Kamstrup skruer op for lederudvikling på strategisk niveau for at styrke firmaets udvikling. Lederudvikling skal endnu mere i fokus i hele organisationen i den østjyske virksomhed, der er blandt verdens førende leverandører af intelligente løsninger til vand- og energimåling, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Derfor har Kamstrup i en nyoprettet stilling ansat 54-årige Camilla Wolff som chef for lederudvikling. Netop lederudvikling indgår som et grundlæggende initiativ i strategien hos Kamstrups ledelse med administrerende direktør Kim Lehmann i spidsen.

Stor vækst

Kamstrup, der i fjor omsatte for 2,3 milliarder kroner og har mere end 1.500 ansatte verden over, er vokset hastigt de seneste år. Både i salg af målere, etablering af flere salgskontorer rundt om i verden, innovation samt ansættelse af mange nye medarbejdere. Alene i det seneste regnskabsår, 2018, kom der mere end 150 nye ansatte til i koncernen.

”Ledelse og dygtige ledere betyder, at vi kan tiltrække og fastholde de bedste kompetencer, som er afgørende for, at vi kan nå vores ambition om at sikre rent vand og energi til et maksimalt antal mennesker i verden. Derudover kræver vores fokus på flere partnerskaber mere af vores ledelse, og derfor prioriterer vi nu at opbygge lederudvikling internt i organisationen”, udtaler vice president HR Michael Stubbe.

Camilla Wolff er tiltrådt som head of leadership development. Hun er uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet og har omfattende erfaring med forretnings- og ledelsesudvikling gennem arbejde med både små og mellemstore, danske virksomheder samt store, internationale koncerner.

Kapp

Publiceret 23 August 2019 09:00