Det Store Østjyske Fodboldlotteri skal rejse en million kroner til AGF's 63 samarbejdsklubber, hvor en del ligger i Skanderborg-området. Pressefoto

Det Store Østjyske Fodboldlotteri skal rejse en million kroner til AGF's 63 samarbejdsklubber, hvor en del ligger i Skanderborg-området. Pressefoto

Fodboldlotteri skal give penge til lokale klubber

En række klubber i Skanderborg Kommune med i AGF's initiativ

fodbold Sammen med sine samarbejdsklubber præsenterer AGF nu et stort fodboldlotteri under titlen Det Store Østjyske Fodboldlotteri. Lotteriet skal rejse penge til AGF’s 63 samarbejdsklubber og samtidig styrke udviklingen af østjysk ungdomsfodbold.

I Skanderborg Kommune er det Galten Forenede Sportsklubber, fodboldafdelingen i Hørning IF, Stilling Idrætsforening, Virring-Vitved Ungdoms- og Idrætsforening, Stjær Boldklub, Hårby Idrætsklub 81, samt Hylke U&g (Baunehøj FC), der har mulighed for at være med i lotteriet.

AGF Klubsamarbejdet dækker over 20.000 ungdomsmedlemmer i hele Østjylland.

"Vores vision er, at AGF Klubsamarbejdet skal være landets førende fodboldfællesskab, og vi ønsker derfor at styrke klubbernes mulighed for at udvikle deres arbejde med både bredde- og elitefodbolden på ungdomsplan. Derfor lancerer vi nu et lotteri, hvor klubberne får mulighed for at sælge lodder og dermed tjene penge til klubben selv," fortæller direktør Jacob Nielsen i en pressemeddelelse fra AGF.

Penge til børnekonsulent

Ud over at tilvejebringe midler til de enkelte klubber skal Det Store Østjyske Fodboldlotteri også rejse midler til ansættelsen af en børnekonsulent, der skal ud i klubberne og bidrage til at udvikle træningen og dermed også den østjyske ungdomsfodbold på alle planer og niveauer.

"Vores samarbejdsklubber gør et kolossalt stort stykke arbejde med børne- og ungdoms-fodbolden. Men trænere, ledere, forældre og andre frivillige efterlyser ofte inspiration og hjælp til at gøre det endnu bedre. Det vil en børnekonsulent kunne hjælpe dem til – så på mange måder bliver lotteriet hjælp til selvhjælp," lyder det fra Jacob Nielsen i pressemeddelelsen.

Målet med Det Store Østjyske Fodboldlotteri er at rejse i alt en million kroner til samarbejdsklubberne og ansættelsen af en børnekonsulent.

jesl

Publiceret 20 March 2019 07:00