En af kulturelle oplevelser til skolerne er teatergruppen Frøken Fracasos Kompagnis cirkuseventyr 'Tamme tigre findes ikke´. Pressefoto

En af kulturelle oplevelser til skolerne er teatergruppen Frøken Fracasos Kompagnis cirkuseventyr 'Tamme tigre findes ikke´. Pressefoto

Cirkusmagi, poesi og musikeventyr fylder Skanderborgs skoler

Kulturel satsning i skolerne med 24 arrangementer i marts

kulturpakker Medrivende cirkusmagi, dansende Halfdan Rasmussen-poesi og mellemøstligt musikeventyr. Bredden er stor, når 'Kulturpakker' i marts indtager Skanderborg Kommunes skoler.

Den kulturelle satsning formidles af Dansehallerne, Teatercentrum og Levende Musik i Skolen, der sammen kalder sig Kulturpartner.

Fortsætter i efteråret

Ordningen består i at alle grundskolelever hvert år oplever både teater, dans, og det er så stor en succes i skolerne, at det nu er besluttet at fortsætte tilbuddet efter sommerferien.

Alene i marts betyder Kulturpakke-aftalen 24 kulturarrangementer for 12 skoler og i alt 650 elever.

En af de ventede oplevelser er teatergruppen Frøken Fracasos Kompagnis cirkuseventyr 'Tamme tigre findes ikke', der startede turné i kommunen mandag 4. marts.

Forestillingen bygger på den sande historie om tigertæmmeren Mabel Stark, og ud over at være en medrivende fortælling, hvor man næsten kan lugte savsmuldet og ønske mod til selv at stikke af med cirkus, håber de to skuespillere, at deres optræden vil inspirere børn til at turde mere.

Børn skal lære at turde

"Der er så mange ting, der er farlige, og så mange ting, der kan gå galt. Men er det ikke vigtigt, at børnene netop lærer at tage livtag med frygten? Forestillingens budskab er, at vi ikke kan kontrollere alt, og måske er det netop det, der er så smukt og fantastisk ved livet,” siger Maja Skovhus Rehøi og Anna Panduro fra Frøken Fracasos Kompagni i en pressemeddelelse fra Kulturskolen Skanderborg.

For Kulturskolens børnekulturkoordinator Snævar Albertsson falder den kreative formidling, og at kunsten har et budskab, fint i tråd med hele idéen:

"I Skanderborg Kommune ser vi det som en helt naturlig del af børnenes liv, at de møder den professionelle kunst og oplever mange forskellige kunstarter i deres skoleliv. Med Kulturpakker sikrer vi, at børnene får fyldt deres kulturelle rygsæk med oplevelser, som kommer til at forme deres udsyn og giver dem en dybere forståelse af kunst og kultur,” udtaler Snævar Albertsson i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 17 March 2019 11:30