SONY DSC

SONY DSC

Havnekoncerterne i Ry fejrer 25 års jubilæum

7. juli fejres jubilæet med en stor fest

Da havnekoncerternes ”moder” Trine Jørgensen fra Ry Kommune for 25 år siden fik en ideen om at lave koncerter på havnen i Ry i forbindelse med, at Ry Borgerforening have nyopført en musikpavillon, havde ingen vel turdet håbe, at dette initiativ vil fortsætte 25 år frem. Men det er nu en realitet.

"Jubilæet skal markeres med den kunstner, som ud af mange rigtig dygtige kunstnere, har betydet meget for havnekoncerternes udvikling. Vi vil søndag 7. juli feste med lidt godt til ganen for de fremmødte og noget rigtigt godt for ørerne, da vi har fået lavet en aftale med Laura Flensted Jensen og hendes mand Nils Emgreen samt en pianist. De vil til aftenen sammensætte et munter og folkeligt program med mulighed for at synge med. Det er en aften, vi forventer, vil blive afholdt med ”jubelstemning”," skriver foreningen 'Havnekoncerterne i Ry'.

Fik hjælp

Havnekoncerterne blev til virkelighed gennem økonomisk støtte. Det er lykkedes at få økonomisk opbakning gennem årerne fra Ry Borgerforening, kommunen og gode sponsorer, skriver 'Havnekoncerterne i Ry' og fortsætter:

"Der har været mange frivillige, som har arbejdet utrætteligt med at udvikle det enkle koncept som havnekoncerterne bygger på, så vi i dag kan samle cirka 12.000 tilhørere til en sæson med 19 koncerter, startende i midten af juni til midten af august hver onsdag og søndag aften kl. 19.30."

Sæsonen byder også på koncerter med Tonica og sangerinden Mona Britt Nykjær, og der afsluttes traditionen tro med Ry Jazzværk, som kommer sejlende ind til havnen.

Publiceret 16 February 2019 08:30