9. marts er der folkemusikstemning i Ry Hallen med Almost Irish med brødrene Lukas og Rasmus Nielsen i front. Pressefoto

9. marts er der folkemusikstemning i Ry Hallen med Almost Irish med brødrene Lukas og Rasmus Nielsen i front. Pressefoto

Irsk mad, folkemusik og stemning i Ry Hallen

Lions Club og Ry Borgerforening bag arrangementet 9. marts

ry Lørdag 9. marts vil Lions Club og Ry Borgerforening i Ry Hallen være samlingspunkt for en irsk inspireret musikaften med musik af bandet Almost Irish, som består af brødrene Lukas Nielsen, sang og mandolin, Rasmus Nielsen, banjo, Alexander Nielsen, guitar og sang og Jacob Nielsen, guitar og concertina.

Brødrene stammer fra Holsted i Sydvestjylland og kommer fra en familie, der i flere generationer har haft spillemandsmusik som familietradition.

Fællesspisning i salen

Aftenen begynder med fællesspisning, hvor aftenens menu i den udsmykkede sal i de irske farver vil være irsk inspireret mad og drikkevarer. Spisningen er kl. 18 og koncerten vil være kl. 20-22.

For at sikre en god folkemusikstemning er lokalet til maksimalt 250 spisende gæster, og mere end halvdelen af billetterne er allerede solgt.

Man kan købe billetter til såvel arrangementet med spisning som til overværelse af koncerten efter spisningen. Billetter er til salg hos Kandis i Ry samt på nettet via foreningernes hjemmesider.

Samme sted kan der også bestilles bordreservation, så man er sikret en plads sammen med det selskab, man har købt billetter med.

Overskud uddeles lokalt

Overskuddet fra den irske aften vil ubeskåret gå hjælpearbejde lokalt. Lions vil sammen med medarrangøren Ry Borgerforening finde formål, der vil understøtte og opmuntre en svær hverdag.

Lions donerer løbende til forskellige lokale almennyttige formål. Lions Klub i Ry kan i marts 2020 fejre sit 50 års jubilæum, og vil i den anledning donere til det nye plejehjem, Fællesskabets Hus i Ry, som efter planen vil stå færdig 1. januar 2020.

Plejecenterets nye ledergruppe har ønsket et flygel, så Fællesskabets Hus kan blive et nyt mødested for kulturelle aktiviteter.

Samler 100.000 kr. ind

Lions Klub arbejder med at finde at flygel, som er passende til samlingslokalet, og er ved at indsamle op til 100.000 kr. til formålet.

jesl

Publiceret 10 February 2019 07:00