600 meter sejldug skal bruges til at lave fuldskala-installationer i posthuset på vej til forvandlingen til nyt bymuseum. Pressefoto

600 meter sejldug skal bruges til at lave fuldskala-installationer i posthuset på vej til forvandlingen til nyt bymuseum. Pressefoto

Unge indtager Museum Skanderborg: Skal give museet nye inputs

Holder vinterskole i posthuset ved stationen 10 dage i februar

skanderborg Museum Skanderborg skal flytte fra Adelgade 5 til det tidligere posthus ved Skanderborg station.

I forskningsprojektet 'Mellem gade og galleri' vil man her over ti dage i februar holde vinterskole, og sammen med 30 lokale 10. klasse-elever og ti internationale Imagineers iscenesætte fem rum inde i posthuset.

600 meter sejldug

De fem rum vil gengive fem stemninger, som de unge efterspørger af et bymuseum. De laves som fuldskala-installationer, og bygges af 600 meter sejldug, lys og symaskiner.

Det hele munder ud i en midlertidig udstilling med anbefalinger og oprettelse af et museumsungdomsråd.

Udstillingen er åben for alle 9. og 10. februar kl. 11-16 - med reception fra kl. 11-12 lørdag 9. februar.

Vinterskolen er en anderledes form for brugerinddragelse for at afsøge typen af rumligheder efterspurgt af unge i Skanderborg, samt formidling af arkæologiens betydning for regionen, skriver Museum Skanderborg i en pressemeddelelse.

"Vi tror på, at workshops med unge, hvor tanker og ideer deles og formes af den kommende generation, er spiren for en bæredygtig forandring og fremtid. Målet for vinterskolen er at samarbejde og dele viden på tværs af forskellige aldre, discipliner og kulturer," skriver museet videre.

Bedre brug af pladsen

Nonprofit-organisationen Imaginations Cross Cultures står bag organiseringen af vinterskolen i partnerskab med Museum Skanderborg, med støtte fra Statens Kunstfond og opbakning fra Skanderborg Kommune samt en række lokale frivillige.

'Mellem Gade og Galleri' er tegnestuen Galmstrup Ltds forskningsprojekt' der undersøger forholdet mellem kulturinstitutioner og deres lokalsamfund samt bedre brug af museers uformelle kvadratmeter.

jesl

Publiceret 03 February 2019 06:00