Renosyd skal naturligvis overholde reglerne for indkøb og udbud, så det er beklageligt, at det ikke er sket i alle tilfælde,” siger Annemette Fuglsang.

Renosyd skal naturligvis overholde reglerne for indkøb og udbud, så det er beklageligt, at det ikke er sket i alle tilfælde,” siger Annemette Fuglsang.

Strammer op efter negativ omtale:

'Renosyd skal naturligvis overholde reglerne'

Vil sikre at regler for at sende ordrer i udbud i højere grad bliver overholdt

skanderborg Renosyd vil sætte større fokus på sit indkøb, efter at nyheds-sitet Kommunen.dk 17. januar har bragt en artikel om affaldsselskabernes håndtering af indkøb og udbud, hvori Renosyd er omtalt.

Renosyd har fra 2010 til juni 2018 købt ind for ca. 402 mio. kr. ved dets 20 største leverandører.

Heri er der indkøb for ca. 118 mio. kr., der ikke er udbudspligtige.

For 220 mio. kr. i udbud

De største indkøb, der tegner sig for ca. 220 mio. kr., har været sendt i udbud.

Dette er f.eks. afhentning af restaffald og emballage, indkøb af affaldsbeholdere, kørsel af containere fra genbrugspladserne, samt bygge- og anlægsarbejder.

Foranlediget af presseomtalen, har Renosyd gennemgået indkøbene, og selskabet har sat øget fokus på fuld overholdelse af og dokumentation for overholdelse af udbudsreglerne ved alle udbudspligtige og ikke-udbudspligtige indkøb, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Direktøren beklager

"I den forbindelse har vi fundet to mindre indkøb, som burde have været i udbud. Renosyd skal naturligvis overholde reglerne for indkøb og udbud, så det er beklageligt, at det ikke er sket i alle tilfælde,” udtaler direktør Annemette Fuglsang i pressemeddelelsen.

"For at opbygge den nødvendige kompetence i forhold til indkøb og udbud samlede vi for et år siden opgaver vedrørende udbud og afsætning i én funktion. Nu går vi vores procedurer igennem igen, for at sikre at, at vi overholder alle regler,” fortsætter hun.

jesl

Publiceret 23 January 2019 09:15