Risengrød er godt i julen, men den kan nemt brænde på. Pressefoto

Risengrød er godt i julen, men den kan nemt brænde på. Pressefoto

Sådan fjerner du nemt fastbrændt risengrød

De fleste har sikkert prøvet det. Risengrøden får for meget varme, og du står med en gryde med en bund af fastbrændt risengrød. Se her, hvordan du nemt fjerner det

Af
Anne Grete Rasmussen og Simon Møbjerg Sørensen

Bolius Boligejernes Videncenter

Bolig Risengrød brænder nemt på, hvis du ikke er opmærksom hele tiden. Er skaden sket, og står du med en brændt gryde, der bare ikke vil blive ren, ja så er her nogle gode råd.

Bolius' rengøringsekspert Fru Grøn har nemlig nogle gode tips til, hvordan du fjerner fastbrændt risengrød fra din gryde. Der er tre trin, du kan følge.

1. Fjern fastbrændt risengrød med vand og salt

Skyl den brændte gryde og hæld to dl vand og tre spiseskefulde salt ned i gryden. Bring saltblandingen i kog og lad den koge ved lav varme, til det løsner sig.

Saltblandingen vil i de fleste tilfælde kunne få din brændte gryde ren igen. I særligt slemme tilfælde kan det være, du skal have skrappere midler i brug.

2. Gør brændt gryde ren med tøjvaskemiddel

Er vand og salt ikke løsningen på dit problem, kan du bruge almindeligt tøjvaskemiddel.

Hæld to dl vand i den brændte gryde sammen med en skefuld vaskepulver. Bring blandingen i kog, sluk for blusset og lad gryden stå i et par timer.

Gå derefter hen til din håndvask og hæld vandet ud. Sørg for at si de brændte flager af risengrød fra og smid dem i skraldespanden, så de ikke ender i kloakken.

3. Skrub efter med din skuresvamp

Når du har forsøgt dig med salt og tøjvaskemiddel, vil du nok opleve, at der stadig er nogle rester af fastbrændt risengrød tilbage i gryden. Resterne sidder formentlig ikke særlig godt fast. Tag din skuresvamp og skrub efter, og du vil opleve, at den brændte gryde hurtigt bliver helt ren.

Publiceret 24 December 2018 08:00