Politiet er ved at undersøge onsdagens villa-brand på Dortheavej i Jyllinge. Modelfoto

Politiet er ved at undersøge onsdagens villa-brand på Dortheavej i Jyllinge. Modelfoto

Sårbare borgere skal ikke risikere at dø i en brand

Skanderborg, Samsø og Odder vil samarbejde med Østjyllands Brandvæsen om øget brandsikkerhed for sårbare borgere

Brandsikkerheden i kommunale institutioner er generelt høj, men som følge af den ulykkelige hændelse på Farsøthus i Norddjurs Kommune, har Skanderborg, Samsø og Odder Kommuner besluttet at gå i dialog med Østjyllands Brandvæsen om at øge brandsikkerheden yderligere.

Sammen med Østjyllands Brandvæsen og de tre kommuner vil sikre sårbare borgere, herunder børn, ældre og handicappede, endnu bedre end i dag.

Fokus i samarbejdet bliver forebyggelse og opmærksomhed og forventes at stå på to ben: ekstraordinære brandsyn og uddannelse.

Brandsyn og bedre uddannelse

De ekstraordinære brandsyn gennemgår alle relevante bygninger og fører til handleplaner med konkrete tiltag, der kan forbedre sikkerheden.

Med uddannelse af medarbejdere, sårbare borgere, deres pårørende og frivillige øges opmærksomhed på brandfare og risikoadfærd, hvilket vil forebygge brand og ulykker.

"Vi ønsker et samarbejde i retning af den aftale som Østjyllands Brandvæsen gennem et lille års tid har haft med magistratsafdelingen for sundhed og omsorg i Aarhus Kommune. Der er tale om et samarbejde, der bygger ovenpå det eksisterende gode samarbejde mellem kommunerne og Østjyllands Brandvæsen," lyder det i en fælles erklæring fra de tre kommuner.

Det nye kommunale samarbejde med Østjyllands Brandvæsen vil give værdi for borgerne og skabe reel øget brandsikkerhed, skriver Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Publiceret 15 December 2018 15:00

SENESTE TV