På borgermødet giver en tidligere indbrudstyv tips til, hvad der kunne få ham til at fravælge en bolig. Pressefoto

På borgermødet giver en tidligere indbrudstyv tips til, hvad der kunne få ham til at fravælge en bolig. Pressefoto

Stop indbrudstyven: Stor interesse for borgermøde på Fælleden om indbrud

Over 300 borgere har allerede tilmeldt sig borgermøde om indbrud

Der er er stor interesse for at komme til borgermøde om indbrud i Skanderborg Kommune. I øjeblikket har over 320 personer tilmeldt sig mødet, som bliver afholdt 29. november kl. 17.30 til 20.00 i Fælleden i Skanderborg.

"I ferierne tager indbrudstyvene på arbejde, og nu hvor juleferien og den mørke tid nærmer sig, er det et godt tidspunkt at gøre noget ekstra for at sikre sin egen bolig og hjælpe sine naboer mod at få ubudne gæster. 'Bo trygt', som er et initiativ fra TrygFonden og Realdania i samarbejde med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, inviterer derfor sammen med Skanderborg Kommune og Sydøstjyllands Politi til informationsmødet om forebyggelse af indbrud," skriver Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Selvom antallet af indbrud i de seneste år er faldet, er problemet stadig til at få øje på. Ifølge Danmarks Statistik var der i 2017 29.147 indbrud i hele landet, og ifølge Sydøstjyllands Politi skete de 478 heraf i Skanderborg Kommune. I 2018 er der indtil nu sket 243 indbrud i kommunen.

Viden om forebyggelse

På borgermødet præsenterer Bo trygt den viden, man i dag har om, hvordan man forebygger indbrud. En sikringsekspert fra 'Bo trygt' giver konkrete bud på, hvordan man relativt nemt kan sikre sin bolig mod indbrud, og derudover præsenteres Nabohjælp, som er et gratis koncept, der baner vejen for, at naboer nemt og sikkert kan stå sammen om at undgå indbrud. Udenlandske erfaringer med Nabohjælp viser, at man kan undgå op til hvert femte indbrud.

Deltagerne kan høre Poul Steffensen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, fortælle om indbrud i Skanderborg Kommune, og hvad man som borger kan gøre for at hjælpe politiet i både forebyggelsen og opklaringen af indbrud i private hjem. Man kan også få forebyggende tips fra indbrudstyven selv, når en tidligere indbrudstyv fortæller, hvad der kunne få ham til at fravælge en bolig.

Der serveres mad og drikke, og der vil være mulighed for børnepasning. Du kan tilmelde dig på e-mail skanderborg@mannov.dk senest 26. november.

Kapp

Publiceret 23 November 2018 14:00