Skanderborg er en ud af ni kommuner, som er nomineret til årets ungdomskommune. Arkivfoto

Skanderborg er en ud af ni kommuner, som er nomineret til årets ungdomskommune. Arkivfoto

Skanderborg er nomineret til årets ungdomskommune

I alt er ni kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd.

Skanderborg Kommune er blandt de nominerede til prisen som 'Årets Ungdomskommune 2019'. I nomineringen lægges der særlig vægt på kommunens arbejde med at inddrage unge i kommunens beslutningsprocesser.

Det sker både gennem Ungerådet men også ved, at unge blev hørt, da kommunen udarbejdede en ny Ungdomspolitik i 2017. Her blev Ungdomsrådet inviteret med som følgegruppe, og kommunen holdt en konference, hvor over 500 unge kunne viderebringe deres politiske visioner til Byrådet.

Nomineringen lægger desuden vægt på gode rammer for unge, som Skanderborg Kommune tilbyder: Et bredt udbud af ungdomsuddannelser, god offentlig transport og fritidspas-ordningen, som hjælper unge, der ikke har de økonomiske midler til at deltage i foreningslivet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

En ærefuld titel

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

"Med prisen som årets ungdomskommune hylder vi en kommune, der gør en ekstraordinær indsats for at inddrage unge i kommunens beslutninger og for at skabe gode vilkår for unge lokalt. Vi lever i en tid hvor demokratiet er udfordret fra flere sider. Hvis vi skal fremtidssikre det lokale demokrati, er der behov for flere kommuner, som arbejder aktivt med at inddrage unge," siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF.

"Vi håber, at prisen kan inspirere de nye Byråd, som blev valgt ved kommunalvalget, til at sætte fokus på unge eller til at fortsætte med at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger," uddyber han.

Ud over Skanderborg er følgende kommuneret nomineret: Faaborg-Midtfyn, Brønderslev, Struer,

Thisted Kommune, Herlev, Bornholms Regionskommune, Horsens og Middelfart.

-vik

Publiceret 23 November 2018 17:00