Red Barnet i Skanderborg laver aktiviteter for flygtningefamilier i Skanderborg Kommune. Modelfoto: Mikal Schlosser / Red Barnet

Red Barnet i Skanderborg laver aktiviteter for flygtningefamilier i Skanderborg Kommune. Modelfoto: Mikal Schlosser / Red Barnet

Velkommen til Danmark-klub: Frivillige i Red Barnet i Skanderborg gør en forskel for sårbare børn

De frivillige i Red Barnets lokalafdeling i Skanderborg gør en stor indsats for sårbare børn og familier i Skanderborg Kommune

På FN’s Børnerettighedsdag 20. november blev Børnekonventionen nedskrevet for 29 år siden for at sikre børns rettigheder. Det kæmper Red Barnet for hver dag.

Det sker både internationalt, nationalt og lokalt. Red Barnets lokalforening i Skanderborg skaber en stor værdi for børn og familier i udsatte positioner, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

”Vi har en rigtig god genbrugsbutik med tøj og legetøj til børn, en familieoplevelsesklub for sårbare familier og en 'Velkommen til Danmark-klub' for familier med flygtningebaggrund. Hvert år arrangerer vi også en sommerlejr for børn mellem otte og 12 år,” fortæller Charlotte Ladefoged Hansen, bestyrelsesmedlem i Red Barnet og frivillig i "Velkommen til Danmark-klubben" i Skanderborg.

Lokalforeningen i Skanderborg blev stiftet i 2013 med det formål at sikre alle børns ret til et godt børneliv. Lokalforeningen rummer næsten 50 frivillige kræfter fordelt på de forskellige projekter, og Charlotte Ladefoged Hansen understreger, at de altid modtager nye frivillige med åbne arme.

Integrerer flygtninge

Velkommen til Danmark-klubben skaber positive oplevelser og danner vigtige venskaber for familier med flygtningebaggrund i Skanderborg Kommune. Fem familier er med i klubben, og de er primært fra Syrien. Der er et tilsvarende antal danske familier med i aktiviteterne, som de danske og udenlandske familier er sammen om at planlægge.

”Den 25. november har vi en julefest, hvor vi tager religion ud af julen, men hygger med juletræ, juleklip og julebag,” siger Charlotte Ladefoged Hansen.

Men det er ikke kun familier med flygtningebaggrund, som lokalforeningen vil skabe oplevelser for. De har også en familieoplevelsesklub, der er målrettet danske børnefamilier. Begge oplevelsesklubber har månedlige aktiviteter, som finansieres gennem lokalforeningen.

Finansieres af genbrug

Pengene kommer blandt andet fra genbrugsbutikken i Adelgade 55 i Skanderborg, som åbnede i 2016. Her kan børn i aldersgruppen 0 til 12 år finde tøj og legetøj.

"Der er derfor et væld af aktiviteter og hjælp at hente i Red Barnets lokalforening i Skanderborg, som hver dag gør en forskel for børn i udsatte positioner i kommunen. Organisationen vil sikre børns rettigheder nationalt såvel som lokalt. Derfor er FN’s Børnerettighedsdag en mærkedag for Red Barnet," siger Charlotte Ladefoged hansen.

-bo

Publiceret 20 November 2018 08:00