Ida Kjærgaard, Stine Bendixen Nissen, Amalie Holst, Johan Bendixen Nissen og Mads Iversen - med cheftræner Bjørn Baunwall.

Ida Kjærgaard, Stine Bendixen Nissen, Amalie Holst, Johan Bendixen Nissen og Mads Iversen - med cheftræner Bjørn Baunwall.

Skanderborg Svømmeklub har i år 40 års jubilæum

Medlemstallet er fordoblet på 10 år

Skanderborg Svømmeklub er vældig stolte af at kunne fejre 40 års jubilæum, skriver de i en pressemeddelelse, og klubben har en ambition om at være en aktiv svømmeklub i udvikling de næste 40 år. Hver eneste dag - alle ugens dage - er der høj aktivitet i klubben, både i svømmeskolen (børn, unge og voksne) og i konkurrenceafdelingen, enten i Skanderborg eller udenbys.

Trods klubbens høje alder har den dagligt fokus på at forbedre undervisningen og tilbuddene til medlemmerne, dels ved kontinuerlig uddannelse af instruktører og hjælpe-instruktører og dels ved at anvende mentorer og konsulenter med fokus på den moderne svømning samt den korrekte styrketræning.

En bedre udnyttelse af bassinet og en øget professionalisering af den daglige drift har over de sidste 10 år øget medlemsantallet fra ca. 500 til ca. 1.000, hvilket er med til at understøtte klubbens ambition om også at eksistere om 40 år - en ambition som ifølge pressemeddelelsen kun kan realiseres ved at have en langtidsholdbar økonomi.

I konkurrenceafdelingen er træningsindsatsen de sidste tre år forøget med over 40 procent, og det har betydet, at de fleste af klubbens tidligere klubrekorder (flere af dem op til 15 år gamle) blevet slået af nuværende svømmere.

Klubmesterskab

2018 været et rekordår for Skanderborg Svømmeklubs mesterskabssvømmere, der sammen med cheftræner Bjørn Baunwall har taget konkurrencesvømningen i Skanderborg til nye højder: For første gang i klubbens historie var fem svømmere til Vestdanske Junior Mesterskaber i Vejle (Ida Kjærgaard, Stine Bendixen Nissen, Amalie Holst, Johan Bendixen Nissen og Mads Iversen). Udover personlige rekorder, jagtede svømmerne både kravtider til Danske Junior Mesterskaber (DJM) i Esbjerg i november 2018 og til Danish Open i foråret 2019. Til DJM sender Skanderborg Svømmeklub fire svømmere afsted (Amalie, Ida, Stine og Johan) og indtil videre har to svømmere kvalificeret sig til Danish Open (Ida og Johan), men flere kan nå at kvalificere sig.

Skanderborg Svømmeklub glæder sig til at se både nye og nuværende medlemmer i svømmehallen de næste mange år og til at fejre klubbens jubilæum den tredje uge i november samt til klubmesterskabet den 24. november.

jbe

Publiceret 14 November 2018 18:30