Adelgade set fra Vestergade mod Torvet. Til venstre ses blandt andet Adelgade 46, hvor arkivet i dag ligger. Foto: Stenders Forlag, ca. 1910.

Adelgade set fra Vestergade mod Torvet. Til venstre ses blandt andet Adelgade 46, hvor arkivet i dag ligger. Foto: Stenders Forlag, ca. 1910.

Kom til Arkivernes Dag i Skanderborg Kommune

Lørdag 10. november er der en ekstra mulighed for at blive klogere på din bys lokalhistorie. Den dag er der Arkivernes Dag, hvor lokalakiver i hele landet holder åbent

Af
Sara Ulrich Rasmussen

De seks lokalarkiver i Skanderborg Kommune deltager også og har åbent hus den dag. På Skanderborgs Historiske Arkiv bliver det en helt særlig dag, da det er den sidste officielle åbningsdag for arkivet i Adelgade, inden det åbner i nye lokaler på Jernbanevej til januar.

Mellem kl. 10.00-13.00 vil det være muligt at besøge arkivet, hvor der vil blive fremvist lokalhistoriske film fra Skanderborg og være en lille udstilling om Skanderborg før og nu. Der vil også være mulighed for at købe udvalgte valgte billeder fra Skanderborg i A3-størrelse, og der vil blive serveret gratis øl og vand.

Foredrag om Klank Efterskole

I Galten vil der være foredrag og billedudstilling om Klank Høj- og Efterskole, der i år fejrer 150 års jubilæum. Desuden vil den nyeste udgave af Annales, der indeholder artikler om lokalområdet, blive præsenteret, og nogle af forfatterne vil fortælle om baggrunden for deres artikel. Galten Lokalarkiv holder åbent mellem kl. 13.30-17.00.

Lær om jernbanens historie

På lokalarkiverne i Veng og Hørning kan du lære mere om jernbanens historie. I Veng holder arkivet åbent mellem kl. 10.00-12.00, og ud over billedudstilling og kaffe og kage vil arkivet få besøg af Peter Mortensen og Flemming Schreiber Pedersen, der begge har været ansat hos jernbanen.

På Hørning Lokalarkiv er der åbent mellem kl. 13.00-16.00, og også her er der billedudstilling og kaffe og kage. Desuden vil der blive fortalt om dengang de første toge dampede ind på Hørning Station.

Landsbyernes stemmer

Lokalarkivet for Fruering-Vitved holder åbent hus mellem kl. 13.00-16.00. Der vil være udstilling med billede og mulighed for at høre landsbyernes stemmer gennem lydoptagelser og interviews fra de sidste 50 år samt kaffe og kage til de fremmødte.

Lokalhistorisk kalender

I Ry vil det være muligt at besøge lokalarkivet mellem kl. 10.00-12.00. Desuden udkommer den dag Lokalhistorisk Kalender for 2019, og der vil være mulighed for at købe kalenderen på arkivet. Den koster 50 kr, og kan også bestilles via arkivets hjemmeside mit.ryarkiv.dk

Publiceret 09 November 2018 15:00