JazzStrings:

Stor jazzcamp på Kulturskolen

Unge strygere fra hele landet samles i Skanderborg 2.-4. november

JazzStrings har over de sidste måneder holdt workshops på musikskoler over hele landet, og er nu klar til årets store fællescamp, der finder sted på Skanderborg Kulturskole 2.-4. november og er åben for alle.

JazzStrings-fællescampen er gratis at tilmelde sig og med fri forplejning. Den er for alle 12-18-årige, som spiller på et strygerinstrument, og som godt kunne tænke sig at prøve kræfter med at spille improviseret musik sammen med andre i sin aldersgruppe.

Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i jazzmusikken som en åben kreativ legeplads, hvor sammenspil og spontanitet er det vigtigste.

Selvom man ikke tidligere har erfaring med jazzmusik eller at improvisere på sit instrument, er undervisningen nem at gå til, og der er garanti for, at man lærer noget, som man kan tage med i den daglige undervisning, skriver JazzDanmark i en pressemeddelelse.

Improvisation

Initiativtageren bag JazzStrings er violinisten Alexander Kraglund, som er uddannet fra det rytmiske musikkonservatorium.

Kraglund har spillet i mange forskellige sammenhænge, hvor udgangspunktet er improvisation. Han underviser pt. på Gentofte Musikskole og har tidligere undervist på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Rytmisk Center.

Ved sin side har Kraglund violinist Bjarke Falgren. Han har tidligere undervist på landets konservatorier, men udøver pt sit virke som selvstændig musiker.

Med på workshoppen er derudover bassisten Sisse Foged Hyllested, som er uddannet el- og kontrabassist og studerer musikpædagogik på DPU, samt percussionisten Victor Dybbroe, som har turneret i hele verden med det moderne jazzorkester Girls in Airports.

jesl

Publiceret 01 November 2018 08:00