Foto af Odd Fellows ordensbygning i Rådhustræde.

Foto af Odd Fellows ordensbygning i Rådhustræde.

Odd Fellow-logen fejrer 50 år i Skanderborg

Odd Fellow broderlogen har været i Skanderborg i 50 år, og det fejres blandt andet med reception

Kimen til 'Odd Fellow broderloge Morten Børup' blev lagt allerede i 1931, da nogle skanderborg-brødre fra loger i Aarhus dannede en Odd Fellow forening med navnet, 'Morten Borup'. Morte Brorup var skolemand, født og opvokset på skanderborgegnen, og han levede i perioden 1456 til 1526.

1. juni 1955 blev der etableret et Spare- og byggeselskab for at skaffe penge til etableringen i Skanderborg, og det blev vedtaget at leje en fløj af 'Slotskroen'” mod at logen bekostede de nødvendige ombygninger, og at kroen kunne benytte lokalet som selskabslokale.

I 1968 var ombygningen og indretningen færdig, og den 2. november blev Odd Fellow 'broderloge nr. 90 Morten Børup' institueret i den nyindviede logesal.

I 1975 blev bygningen Skolegade 2 købt for kr. 200.000 kroner.

Logesalen blev af Odd Fellow Ordenen indviet den 30. oktober 1976.

Den karakteristiske bygning har nu i 42 år været hjem for logen.

De fleste møder er lukket for udenforstående, men ofte i forbindelse med donationer, foredrag, jubilæer etc. åbnes der gerne op for deltagelse af familie, venner og specielt interesserede.

Jubilæumsfest

Selve jubilæumsfesten er 2. november kl. 19 med deltagelse af Odd Fellow Ordenens Storloge, og den er opdelt i to dele, en festloge i logesalen og en efterfølgende reception i selskabslokalet. Dagen efter følges op med yderlig en festaften for familie og bekendte af broderloge Morten Børup.

Som en del af festlighederne foretages donationer til Hjerteforeningen i Skanderborg, pigekoret NordSang og Sognepræstens Julehjælp, samt indvielsen af logens nye fane, skænket af Danmarks-Samfundet.

-vik

Publiceret 01 November 2018 06:30