Virring-koret. Fotograf: Jacob Keller

Virring-koret. Fotograf: Jacob Keller

Virringkoret fejrer sit 50 års jubilæum

Ved en jubilæumskoncert synger koret en række populære sange fra perioden siden 1968

Lørdag 27. oktober sætter Virringkoret ved en eftermiddagskoncert alle sejl til for at fejre, at det er 50 år siden koret blev oprettet under Fruering-Vitved aftenskole. Det sker ved en koncert på på Virring skole. Der er lagt op til en underholdende eftermiddag med gratis entre og en pause med vin og kransekage.

Baggrunden for koret var de lokale sangaftener, der blev ledet af Tage Petersen samt Minna og Karl Johan Larsen, der var lærere ved skolen i Virring.

Med kun to herrestemmer i det nyoprettede kor måtte dirigent Karl Johan ved frafald synge bas eller tenor. Ret hurtigt voksede koret, der på et tidspunkt sidst i 1980’erne havde over 50 medlemmer (p.t. 40), og i korets kalender kan læses at koret ud over de faste forårskoncerter har sunget julesange i over 20 kirker. Og haft medspillere som Odder Byorkester samt Dragonerne fra Randers.

Af korets særlige engagementer kan nævnes koncerten i musikhusets lille sal, hvor man sammen med Vivokoret sang Maria-musik af Anders Øhrwall, deltagelse i ”Vers og viser for Vorherre” samt ”Sommer i Tyrol”, hvor koret klarede også alle solistrollerne. Vagn Egon Jørgensen var dirigent.

Ved opførelsen af ”Elverskud” i 1994 deltog Ingelise Suppli, Bolette Bruno Hansen samt Lars Fentz Krogh med akkompagnement af Hans Esbjerg og Allan Dahl Hansen.

Korets repertoire spænder vidt, både sprogligt og genremæssigt. Faurés ”Cantique” på fransk og Rachmaninovs ”Bogoroditse Devo” på russisk som de sværere yderpunkter. Afrikanske sange er spændende på en anden måde. Sange på andre sprog og naturligvis den danske sangskat.

Ved jubilæumskoncerten synger koret en række populære sange fra perioden siden 1968, arrangeret af dirigent Anne Rossau. Louis Armstrong, Leo Mathisen, Schubert samt naturligvis Benny Andersen. Et barnebarn af Tage Petersen synger egne tekster til guitar og korbaggrund. Andre soli ved Anne Rossau + Jakob på bas. Datter Signe spiller Franz Liszt. Organist Gurli Jensens kirkekor synger. Annes andet kor ”OffBeat” synger alene og sammen med Virringkoret.

Tina Buchholtz og Vagn Egon Jørgensen optræder med numre fra ”Sommer i Tyrol”, og en tekst af et kormedlem sat i musik af komponist Jesper Gottlieb og sats af Anne Rossau slutter koncerten inden den sidste fællessang.

cns

Publiceret 26 October 2018 06:00