Med et nyt strategisk samarbejde vil Kamstrup og Wise Home digitalisere markedet for forbrugsregnskaber. Her Per Holst, Wise Home, (t.v.) med Finn Heegaard Dam fra Kamstrup. Pressefoto

Med et nyt strategisk samarbejde vil Kamstrup og Wise Home digitalisere markedet for forbrugsregnskaber. Her Per Holst, Wise Home, (t.v.) med Finn Heegaard Dam fra Kamstrup. Pressefoto

Samarbejde skal åbne nyt marked for Kamstrup

Wise Home skal hjælpe med at digitalisere forbrugsregnskaber

Det er kun få brancher, der endnu ikke er blevet vendt på hovedet af digitaliseringens indtog.

Markedet for forbrugsmålinger i lejeboliger er ét af dem. Og det agter iværksættervirksomheden Wise Home fra Ry at ændre på sammen med Kamstrup, der er leverandører af intelligente måleløsninger.

De to virksomheder har derfor netop indgået en samarbejdsaftale.

Hvert år modtager lejerne i landets over en million lejeboliger det årlige vand- og varmeregnskab, der beskriver, hvor stor en del af ejendommens samlede forbrug, de skal betale for.

Besværlige arbejdsgange

Inden fordelingsregnskabet lander i postkassen hos lejerne, ligger en proces med mange tidskrævende og besværlige arbejdsgange fra manuel aflæsning af målere til beregning og udarbejdelse af selve regnskabet.

Med digitalisering af forbrugsmåling vil der vil kunne leveres en langt bedre service til kunderne.

"Mens den ene branche efter den anden er blevet gentænkt og nytænkt med internettet og digitaliseringen, fortsætter man med at udarbejde fordelingsregnskaber på samme måde, som man har gjort gennem de seneste 60 år. Vi oplever, at både markedet og teknologien er klar til en nytænkning af branchen," udtaler direktør Per Holst i en pressemeddelelse fra Wise Home.

"Gennem samarbejde og partnerskaber som med Kamstrup kommer vi til at forandre markedet fuldstændig," fortsætter han.

Både hos Wise Home og Kamstrup er man enige om, at digitaliseringen af arbejdsgange på markedet for submetering vil have en konkret og særdeles mærkbar effekt rundt om hos landets udlejere.

Kan reducere spild

"Ud over de mange optimeringsmuligheder vil de intelligente målere også kunne opdage lækager og et unormalt højt forbrug. Sammen med partnere som Wise Home vil vores løsninger derfor også bidrage til at reducere vandspildet og med et bedre indblik i forbruget, vil det ligeledes være muligt at give en bedre service til lejerne,” siger Finn Heegaard Dam fra Kamstrup i pressemeddelelsen.

jesl

Publiceret 24 October 2018 10:00