Musikerne i Skanderborg Brass Band har sat ekstra timer af i øvelokalet, før man dyster ved DM i Musikhuset Aarhus. Pressefoto

Musikerne i Skanderborg Brass Band har sat ekstra timer af i øvelokalet, før man dyster ved DM i Musikhuset Aarhus. Pressefoto

Skanderborg Brass Band på vej mod endnu et DM

Der er blevet trænet hårdt op til dysten 2.-3. november i Aarhus

Skanderborg Brass Band gør klar til efterårets danmarksmesterskaber, der holdes i Musikhuset Aarhus i weekenden 2.-3. november.

Efter en festlig promenadekoncert i det dejligste sensommervejr i starten af september, blev pop-musikken lagt på hylden og erstattet af en træningsplan frem mod DM, hvor Skanderborg Brass Band stiller op i 1. division.

Her vil 20 af de bedste brass bands i Danmark dyste i en af de bedste koncertsale, man kan få.

Så der er blevet arbejdet hårdt og intenst, hvor der har været sat ekstra timer af til gruppeprøver og sammenspil i øvelokalet.

Opbakning fra byen

"Men selvom der arbejdes hårdt med store komplicerede musikalske stykker, så glæder vi os også over at spille til kræmmermarked og til alle de andre mange arrangementer, som også udgør vort orkesterliv. Og vi er fantastisk glade for den opbakning, vi mærker herfra hele byen ved vore koncerter, det er den bedste belønning, vi kan få for de mange timer i øvelokalet," skriver Skanderborg Brass Band i en pressemeddelelse.

Frugtbart samarbejde

I foråret indledte man et samarbejde med Huw Thomas, som orkesteret har nydt godt af i nogle få, kortere perioder. Nu er det så blevet til et længere forløb, og det glæder både dirigent og band.

Huw Thomas er født i Wales og studeret ved Birmingham Conservatoire. Efter mange år som professionel musiker tog han for alvor dirigent-jobbet op, og har arbejdet med kendte bands som The Leyland Ban og Brighouse and Rastick.

Nu har han valgt at bosætte sig i Danmark, hvor han også dirigerer flere bands, mens han tager regelmæssigt retur til UK for at dirigere The Film Orchestra i London.

Messing og slagtøj

Et brass band består udelukkende af messing-instrumenter og en slagtøjsgruppe. Orkestret spiller løbende til adskillige arrangementer året rundt – lige fra marchture, torve- og kirkekoncerter, julekoncerter til nytårskoncerter med gøgl, ligesom man gerne deltager i DM og andre konkurrencer rundt om i landet.

jesl

Publiceret 23 October 2018 05:30