Skanderborg Bunkerne er indrettet med udstillinger om blandt andet tyskerne i Skanderborg. Pressefoto

Skanderborg Bunkerne er indrettet med udstillinger om blandt andet tyskerne i Skanderborg. Pressefoto

Tyskernes kodemaskine vækkes til live

Lørdag 6. oktober holder radioamatører eventen 'Enigma Reloaded' ved Skanderborg Bunkerne

skanderborg Skanderborg Bunkerne vil lørdag 6. oktober kl. 13-16 være centrum for Enigma Reloaded, som er en international radioamatørbegivenhed, der har sit udspring blandt italienske radioamatører.

Årsagen er, at der i bunkerne findes en af de sjældne originale tyske kodemaskiner, kaldet Enigma. Ideen bag begivenheden er at få en forståelse for den tyske Enigma-kodemaskine, som tyskerne mente var umulig at afkode. Men det lykkedes englænderne. Det mener man afkortede 2. Verdenskrig med mindst et år.

Lokalafdelingen af Exprimenterende Danske Radioamatører i Skanderborg vil på dagen være klar ved radioen i Skanderborg Bunkerne.

Budskab fra Italien

Den internationale event er centreret omkring museer og andre institutioner, der har en original Enigma-kodemaskine stående. Eventen er en del af en flere dage lang konkurrence, hvor radioamatører fra hele verden kan deltage, og som afsluttes 6. oktober.

På dagen i Skanderborg Bunkerne bliver der udelukkende sendt kodede meddelelser på morse. Eventstationerne skal lytte efter, at de bliver kaldt fra Italien og derefter svare med en bestemt Enigma-kodet meddelelse.

Skanderborg Bunkerne vil være åbne på dagen, hvor man kan se eventen udfolde sig få en snak med medlemmerne af Exprimenterende Danske Radioamatører, samt se de udstillinger, som findes i de to gamle kommandobunkere.

Der vil være gratis adgang til bunkerne på dagen.

jesl

Publiceret 04 October 2018 14:30

SENESTE TV