Rådhusgården bliver midtbyens nye vartegn. Pressefoto

Rådhusgården bliver midtbyens nye vartegn. Pressefoto

Skanderborgs tidligere rådhus bliver til liebhaverboliger

Rådhusgården bliver Midtbyens nye vartegn

Som navnet antyder bliver byggeriet af Rådhusgården opført, hvor det tidligere rådhus lå og den centrale placering og ikke mindst det, at nabobygningen er den gamle politigård har stillet helt særlige krav til især materialevalget, mener bygherren, Jesper Bach ifølge en pressemeddelelse.

”Det er meget oppe i tiden at blande materialer som sten, beton, træ og glas, når der skal bygges nyt. Det ses f.eks. i de nye kontor- og boligbyggerier, der er opført og stadig er i gang med at blive opført i Aarhus Ø. Men her mener jeg, at vi har haft en helt speciel forpligtelse til at skabe et byggeri, som i særlig grad harmonerer med omgivelserne. Ja, nærmest taler med dem, uden at overdøve,” lyder det.

Byggeriet harmonerer

Det er arkitekt Henrik Ditlev fra Laban Arkitekter, som også er ansvarlig for at slå stregerne til bl.a. Søbyen og Ovenvande i Skanderborg, der har tegnet Rådhusgården.

”Det var vigtigt, at vi fik skabt en dualitet, hvor byggeriet udadtil harmonerer med det omkringliggende bybillede, men samtidig tilbyder beboerne en grad af kvalitet og luksus, som man ikke er vant til at finde på så central en placering,” siger Henrik Ditlev, og fortsætter:

”Det er bl.a. sket gennem en udbredt brug af gennemlys, hvor lyset kommer ind i boligen fra to eller flere sider, ligesom vi også har givet stort set alle boliger to eller endog tre altaner eller terrasser. Den tid hvor en ejerlejlighed var et mørkt sted og man skulle udenfor, for at se lyset, er i den grad forbi. Her skaber vi grundlaget for ekstremt meget udeliv”.

Byggeriet ventes at stå helt færdig sommeren 2020 og vil til den tid huse 45 lejligheder, mens der i stueplan bliver cirka 1075 kvadratmeter erhvervslejemål. Til erhvervslejemålene søges der et miks af lejere, som kan bidrage med noget, dels til de, der bor i ejendommen, dels til de mennesker, der dagligt passerer gennem denne centrale del af byen.

Det siger Martin Vinther fra Nybolig i Skanderborg & Ry, som har opgaven med at sælge boligerne. ”Vi vidste godt at, et byggeri af denne kaliber, med den unikke placering midt i hjertet af Skanderborg og sø-udsigt fra flere af boligerne, ville skabe en del interesse, men jeg er alligevel overrasket over mængden af henvendelser set i lyset af, at vi endnu ikke har markedsført det ret meget”.

Bredt udsnit

Adspurgt hvem det er, der kommer til at flytte ind i Rådhusgården, svarer Martin Vinther:

”Det er faktisk et bredt udsnit, singler og par, unge og ældre. Men hvis vi skal tale om den typiske køber til boliger som disse, så er det nok det voksne eller midaldrende par, hvor børnene er flyttet og der er for mange kvadratmeter at passe. De vil måske gerne have lidt mere luksus i hverdagen og kulturoplevelser, som de kan gå til, fremfor altid at skulle i bil”.

Dette med henvisning til, at Rådhusgården kommer til at ligge blot et par hundrede meter fra Kulturhuset i Skanderborg.

”Flere lejligheder er allerede reserveret og vi får dagligt henvendelser fra både lokale og kommende tilflyttere, som gerne vil bo centralt i Skanderborg,” slutter Martin Vinther.

jbe

Publiceret 02 October 2018 08:00

SENESTE TV