Oplev bunkerne fra Luftwaffes danske hovedkvarter

Skanderborg Bunkerne er en del af Kulturruterne i Danmark, hvor man kan følge i sporene på 2. Verdenskrig på Museum Skanderborg, Silkeborg Bunkermuseum og Ringkøbing-Skjern Museum.

I uge 30 er der ekstra fokus på Kulturruterne, og i Skanderborg Bunkerne markeres det med to særåbninger med gratis entre på to hverdage i uge 30.

Enigma-maskinen

Kom forbi og oplev bunkerne fra Luftwaffes danske hovedkvarter, der lå i Skanderborg Dyrehave fra 1944-1945. Bunkerne er i dag indrettet som museum og i udstillingerne kan der ses mange forskellige genstande fra dengang, heriblandt den berømte Enigma-maskine.

Udstillingerne omhandler blandt andet modstandskampen, det daglige liv, tyskernes anlæg i Dyrehaven, og de tyske flygtninge, som kom til stedet efter krigen.

Der vil være åbent og gratis adgang tirsdag 24. juli og torsdag 26. juli kl. 12-15. Adressen er Kindlersvej 6, Skanderborg.

gs

Publiceret 21 July 2018 06:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.