Udflugtsskibet Dagmar sjler ture på Skanderborg Sø. Arkivfoto

Udflugtsskibet Dagmar sjler ture på Skanderborg Sø. Arkivfoto

Sommerklumme: Skønne sommerdage til søs

Find en båd, der passer dig, og tag en tur på vandet

Af
Marianne Purup

turistchef, Visitskanderborg

På lange lyse sommerdage får de fleste af os lyst til at tage ud på vandet og nyde naturen på allertætteste hold. Og mulighederne her omkring er nærmest uudtømmelige:

På Skanderborg Sø sejler det gode skib Dagmar næsten dagligt sine rundture mellem Kulturhuset, Søsporten, Vestermølle, Vandrehjemmet og Skanderborghus.

Hvis I sejler med hele vejen rundt, tager turen en time og tre kvarter, og så er det jo rart for store og små, at man kan købe kaffe og is undervejs.

Fra Ry sætter de fine gamle Hjejle-både flere gange dagligt af sted med kurs mod Himmelbjerget, og der er, som Hjejle-folkene siger ”minder i sigte”.

Har I lyst til at sejle med solen som energikilde, er det herligt at leje den lille solbåd Ællingen, som drives frem af solceller på taget. Sejladsen er helt tyst, der er plads til otte personer, og I styrer selv. Læs meget mere om priser og picnickurve på solbaaden.dk.

Foretrækker I at komme frem ved helt egen kraft, skal I simpelthen leje en kano på vandrerhjemmet i Skanderborg eller hos Ry Kanofart og sætte af sted på sø og å.

De fleste finder hurtigt ud af at manøvrere, der er garanti for nærvær og naturoplevelser og næsten garanti for smil og røde kinder.

Publiceret 20 July 2018 08:00