Sommerklumme: Skønne sommerdage til søs

Find en båd, der passer dig, og tag en tur på vandet

Af
Marianne Purup

turistchef, Visitskanderborg

På lange lyse sommerdage får de fleste af os lyst til at tage ud på vandet og nyde naturen på allertætteste hold. Og mulighederne her omkring er nærmest uudtømmelige:

På Skanderborg Sø sejler det gode skib Dagmar næsten dagligt sine rundture mellem Kulturhuset, Søsporten, Vestermølle, Vandrehjemmet og Skanderborghus.

Hvis I sejler med hele vejen rundt, tager turen en time og tre kvarter, og så er det jo rart for store og små, at man kan købe kaffe og is undervejs.

Fra Ry sætter de fine gamle Hjejle-både flere gange dagligt af sted med kurs mod Himmelbjerget, og der er, som Hjejle-folkene siger ”minder i sigte”.

Har I lyst til at sejle med solen som energikilde, er det herligt at leje den lille solbåd Ællingen, som drives frem af solceller på taget. Sejladsen er helt tyst, der er plads til otte personer, og I styrer selv. Læs meget mere om priser og picnickurve på solbaaden.dk.

Foretrækker I at komme frem ved helt egen kraft, skal I simpelthen leje en kano på vandrerhjemmet i Skanderborg eller hos Ry Kanofart og sætte af sted på sø og å.

De fleste finder hurtigt ud af at manøvrere, der er garanti for nærvær og naturoplevelser og næsten garanti for smil og røde kinder.

Publiceret 20 July 2018 08:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.