Børnene fik afprøvet deres kreative evner på sommerskole på Østerskovgaard. Pressefoto

Børnene fik afprøvet deres kreative evner på sommerskole på Østerskovgaard. Pressefoto

Skole: Kreativiteten fik luft under vingerne

Masser af skaber-glæde da der var "Kreativ sommerskole" for 18 børn og unge

Skaber-glæden blomstrede i fuldt sommerflor, da 18 børn og unge mellem otte og 15 år deltog i ”Kreativ sommerskole” på Østerskovgaard.

En uge med højt til loftet, solskin fra en skyfri himmel, nye venskaber og en bred pallette af kreative aktiviteter på programmet. Ideen til sommerskolen opstod, fordi Christina Monrad siden 2016 har afholdt malekurser på Østerskovgaard, der ejes og drives af Jonna og Carl Ejnar Baastrup.

I de seneste år har Østerskovgaard huset stadigt flere kreative aktiviteter samt events for virksomheder og private sammenkomster. Jonna har desuden gennem en årrække arrangeret ”Kreative Hænder” marked på gården.

”Det er første gang Jonna Baastrup, Mette Fisker og jeg afholder "Kreativ Sommerskole", men det er ikke sidste gang vi gør det," fortæller Christina Monrad.

Der planlægges således start af et hold igen i uge 27 og 32 til næste år.

”Det er gået over al forventning, og det er fantastisk at opleve, hvordan børnene bare kaster sig ud i de udfordringer, vi giver dem. Vi oplever, at børnene griber vores ideer og udvikler videre på dem og lynhurtigt spreder ideerne sig rundt om bordet. Det er skønt at opleve skaber-glæde og kreativitet i sin rene essens,” siger Christina Monrad.

Blandt aktiviteterne var blandt andet tusch-ballade, kurveflet, portrætmaleri og glasmaling, ligesom der blev malet på sten og levet sten-skulpturer og stenbilleder.

Fredag rundede man ugen af med en udstilling for forældre, bedsteforældre og søskende, hvor alle deltagerne stod for sin egen lille stand med deres billeder, kurve, glas og sten-kreationer.

Publiceret 20 July 2018 08:00