Skole: Kreativiteten fik luft under vingerne

Masser af skaber-glæde da der var "Kreativ sommerskole" for 18 børn og unge

Skaber-glæden blomstrede i fuldt sommerflor, da 18 børn og unge mellem otte og 15 år deltog i ”Kreativ sommerskole” på Østerskovgaard.

En uge med højt til loftet, solskin fra en skyfri himmel, nye venskaber og en bred pallette af kreative aktiviteter på programmet. Ideen til sommerskolen opstod, fordi Christina Monrad siden 2016 har afholdt malekurser på Østerskovgaard, der ejes og drives af Jonna og Carl Ejnar Baastrup.

I de seneste år har Østerskovgaard huset stadigt flere kreative aktiviteter samt events for virksomheder og private sammenkomster. Jonna har desuden gennem en årrække arrangeret ”Kreative Hænder” marked på gården.

”Det er første gang Jonna Baastrup, Mette Fisker og jeg afholder "Kreativ Sommerskole", men det er ikke sidste gang vi gør det," fortæller Christina Monrad.

Der planlægges således start af et hold igen i uge 27 og 32 til næste år.

”Det er gået over al forventning, og det er fantastisk at opleve, hvordan børnene bare kaster sig ud i de udfordringer, vi giver dem. Vi oplever, at børnene griber vores ideer og udvikler videre på dem og lynhurtigt spreder ideerne sig rundt om bordet. Det er skønt at opleve skaber-glæde og kreativitet i sin rene essens,” siger Christina Monrad.

Blandt aktiviteterne var blandt andet tusch-ballade, kurveflet, portrætmaleri og glasmaling, ligesom der blev malet på sten og levet sten-skulpturer og stenbilleder.

Fredag rundede man ugen af med en udstilling for forældre, bedsteforældre og søskende, hvor alle deltagerne stod for sin egen lille stand med deres billeder, kurve, glas og sten-kreationer.

Publiceret 20 July 2018 08:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.