27. juni er første dag med gratis aktiviteter for børn på Himmelbjerget. Arkivfoto

27. juni er første dag med gratis aktiviteter for børn på Himmelbjerget. Arkivfoto

Himmelhop: Cirkus, musik og fantasifulde is-figurer

VisitSkanderborg kalder til børne-festival med sjove aktiviteter i hele skoleferien

Himmelbjerget På Himmelbjerget er der altid noget på færde. Og i sommerferien er der ekstra meget at glæde sig til, når børnefestivalen Himmelhop sætter scenen til masser af sjov, bevægelse, musik, leg, klovnerier og skattejagter. Tirsdagene er traditionelt sat af til de store arrangementer på Himmelhop. Gutterne fra EventSupport stiller an til den helt Store Legedag, Asger Rasmussen fra Honningbanden spiller Hatteteater med de små – til stor glæde også for deres voksne – RayRay laver munter koncert med sjov og spas, der er Ice for Kids, hvor børnene kan lave deres egne is-skulpturer, og der er cirkusworkshop med klovnen Gustav for små artister og cirkusprinsesser.

Ind imellem er der Sørøversjov, som starter på Hjejle-bådene og fortsætter på bjerget, fodboldtivoli, bjergridning på islandske heste, skattejagter med GPS eller skattekort, fællessang for de små og de grå, eventyrfortælling, klatring og bueskydning.

"Vi glæder os til at se en masse mennesker på Himmelbjerget, både de små og deres voksne. Himmelhop er med til at skabe liv og glade dage, og festivalen bidrager til, at Himmelbjerget bliver et endnu mere kendt og elsket udflugtsmål," siger turistchef Marianne Purup fra VisitSkanderborg, der også understreger, at Himmelbjergets Legeunivers er åbent hver dag året rundt.

Langt de fleste aktiviteter på Himmelhop er gratis og bliver til takket være støtte fra bl.a. Kulturpuljen Skanderborg, Hjejlen a/s, Hotel Julsø, Hotel Himmelbjerget, Ugleboden, Ørneboden, Birkhede Camping, Knudhule Badehotel, Kvickly Ry og Natur&Ungdom.

Hele programmet for juli og starten af august kan ses på www.visitskanderborg.dk .

Publiceret 26 June 2018 14:00