'Rolf Sørensens store cykelalmanak: året rundt på to hjul' er en bog, der varmt kan anbefales cykelsports-entusia ster. Pressefoto

'Rolf Sørensens store cykelalmanak: året rundt på to hjul' er en bog, der varmt kan anbefales cykelsports-entusia ster. Pressefoto

Endelig cykeltid...

Det er nu, vi skal ud og cykle, lyder opfordringen fra klummeskribent Karina Palmquist

Af
Karina Palmquist

Skanderborg Bibliotek

Sikke en lang vinter det har været - med kulde og hård vind. Det har været så koldt at man nærmest ikke kunne vinterbade!

Men nu er solen her, og lige nu er vores land så smukt og fyldt med farver. Det er nu, vi skal ud at cykle og læse om at cykle! Jeg har to cykelbøger med i denne klumme, som jeg varmt kan anbefale. De er begge gode at dagdrømme til, når det ikke lige er tid for at komme af sted på cyklen selv.

Rolf Sørensen har skrevet en ny bog, som kommer rundt om rigtig mange aspekter inden for cykelsporten. Bogen hedder: 'Rolf Sørensens store cykelalmanak: året rundt på to hjul'.

Bogen er delt op i måneder, og det er ret genialt. For eksempel: Januar – hvilke løb findes der, hvordan træner du i januar, plus meget andet nyttigt info og anekdoter fra Rolfs cykelkarriere.

Rolf Sørensen giver i almanakken træningsprogrammer på tre niveauer – fra nybegynderen til den seriøse cykelrytter. Han giver det bedste, han har lært, videre til os læsere.

Alle der har en dyb passion om dette eller hint ved, at man kan tale om passionen i timevis. Og som cykelentusiast er der virkelig masser af emner at tale om. Rolf Sørensen deler gavmildt ud af historier og emner fra sit cykelliv. Blandt andet fortæller han om sit job som tv-speaker ved Tour de France.

Læseren følger ham, Jørgen Leth og Dennis Ritter fra tidlig morgen til sen aften. Det er meget spændende at læse om forberedelserne, vanerne og procedurerne, som det kendte trekløver har.

Jeg har blandt meget andet i bogen også lært om de forskellige Worldtour-løb, hvordan de f.eks kategoriseres og giver rytterne point til verdensranglisten.

Der er mange lækre fotos at svælge i, og almanakken er i sandhed en lækkerbisken for cykel-interesserede.

'De højeste bjerge' er en anden bog om cykling, jeg har haft stor glæde af og gerne vil anbefale. Den er skrevet af Daniel Friebe og Pete Goding.

Det er en fotografisk bog, som beskriver Europas legendariske bjerge og stigninger.

Har du, ligesom jeg, en drøm om at bestige et af de legendariske bjerge, kan du sikkert finde det bjerg i bogen her. Du får beskrevet bjerget ud fra en cykelsports-historisk vinkel. Og der er mange gode historier at hente.

Rent personligt kan bogen bruges til at analysere din eventuelle bjergrute – dens længde og stigningsprocenter.

Bogen giver (desværre) ikke anvisninger til, hvordan du kommer op til toppen. Det er måske for simpelt? Træd til!

Cykling på biblioteket

I juni har vi på Skanderborg Bibliotek fokus på cykling.

Vi har et spændende foredrag 4. juni, hvor to seje kvinder fortæller om at cykle 737 km på under 30 timer.

20. juni har vi i samarbejde med Dansk Cyklistforbund et arrangement om et anderledes cykeleventyr. Poul Grønne fortæller om en far/søn cykeltur i Himalaya bjergene.

Du kan købe billetter til arrangementerne på www.kulturhuset-skanderborg.dk

Udstiller

På Biblioteket udstiller Niels Junge sine flotte grafiske tryk inspireret af cykelsporten. Da han er ivrig cykelrytter og cykelbygger, har han ladet sig inspirere af cykelteknikken. Det varierer fra enkelte cykelelementer til stilistiske cykelikoner. Indimellem lader Niels sig inspirere af sine tanker omkring det at cykle mens han laver grafikken og kombinerer med ord eller ”statements”.

Så uanset om du cykler på en havelåge, om du cykler langt, kort, hurtigt eller langsomt, - så har Biblioteket noget for enhver smag. Det er fedt at cykle – god cykeltid!

Publiceret 08 June 2018 19:00

SENESTE TV