Erik Bottke vinder med historie om sit liv

Danskernes livshistorier indsamles for eftertiden

Af
livshistorier

En hverdagshistorie fra Skanderborg skrevet af Erik Bottke er en af vinderne i den landsdækkende konkurrence 'Del dit liv', der er del af en kampagne for indsamling af erindringer om danskeres hverdagshistorier.

Kampagnen hører under initiativet 'Historier om Danmark', der er et tværgående samarbejde mellem DR, Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Erik Bottke vinder bogen 'På tur i Danmarks historie' for sit bidrag, som kan læses på www.givdetvidere2017.dk/erindring/erik-bottke/

Indsamlingen af historier er stadig i gang, og alle kan indsende deres hverdagshistorie og få det gemt til eftertiden på www.givdetvidere2017.dk.

“Den almindelige danskers historie er en vigtig, men sommetider overset, del af kulturarven. Selv små hverdagshistorier om, hvornår vi står op, hvad vi spiser til frokost, og hvad vi laver i vores fritid, siger meget om vores samfund,” skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

“Det er en del af historien, som kun kan fortælles af borgerne. Derfor er hverdagsberetninger også vigtige for den nyeste Danmarkshistorieskrivning.”
 
boll

Erik Bottke fortæller i et interview om sit liv fra barndom til voksenlivet og sit arbejde inden for salg af herretøj. Foto: Kirsten Thomsen

Erik Bottke fortæller i et interview om sit liv fra barndom til voksenlivet og sit arbejde inden for salg af herretøj. Foto: Kirsten Thomsen

Publiceret 03 December 2017 11:45

SENESTE TV