”Marken er mejet og høet er høstet…”

Levefællesskabet Hertha åbnede dørene til festligt økologisk høstmarked i sidste weekend

Telte med friske grøntsager, økologisk mad og smukt håndværk lå drysset ud langs vejene og på pladserne i Hertha, et fællesskab med plads til mangfoldighed og et biodynamisk gartneri og landbrug, der til daglig er arbejdsplads for voksne udviklingshæmmede.
 
Med maverne fulde af god mad og live musik i ørerne, var der masser at se på, gryntende grise, køer med kalve eller hønse-skidnings lotteri. Boderne bugnede af uldtøj, prop pistoler og unika lertøj, biodynamiske grøntsager og et udvalg fra Herthas eget bageri. Der var også plads til børnenes egne små boder med salg af sæbe, duftende bivokslys og marmelade fra haven.
 
Mange familier fandt i dagens løb vej forbi høstmarkedet, midt i den afslappede stemning, var der travlt i pandekagehuset. For om hvorvidt maden skulle være sund eller sød, kunne man høre ”Men far, det er jo ligesom ikke hver dag at der er høstmarked, vel?”

Imponerende hestekræfter

'Dansk Schleswiger Forbund' præsenterede et tre heste stort spand, der på gammeldags manér, høstede markerne med selvbinder. De store arbejdsheste fandt hurtigt takten og lagde havren ned, mens negene måtte samles og bindes ved håndkraft.
 
Kræfter skulle der også lægges i plovene længere nede på marken, men det lykkedes at tegne lange lige furer i den sorte muld, og rigeligt med vand blev båret ned til de mange heste og mandskab. Som publikum, kunne man læne sig tilbage og nyde en rolig tur i hestevogn.
 
Dagen sluttede med en festlig cirkusforestilling i det runde telt. Børn og voksne morede sig over ægte klovnerier fra Tonny Trifolikum. Trætte og mætte af oplevelser blev de mindste, med nikkende hoveder som havren, båret tilbage til bilerne og bragt hjem.
 

null

Publiceret 08 September 2017 09:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV