Kendt papkunstner kommer til Ry

Kunst I Glasgow, Marseille, Mexico, Genève, Sidney, London og mange andre steder har han skabt imponerende kunstværker. Og nu er turen kommet til Ry.
 
Den verdenskendte franske kunstner Olivier Grossetête vil sammen med sit team og hundredvis af frivillige skabe et over 17 meter højt pap-kunstværk på Øm Kloster. Det sker lørdag 27. maj. Dagen efter forsvinder værket igen.
 
Olivier Grossetête har siden 1990'erne rejst verden rundt og med hjælp fra mange tusinde frivillige hænder skabt sine spektakulære bygningsværker. Alle bygget af papelementer.
 
Grossetête er interesseret i formen – og i at skabe kunsten. Hans kunst er forgængelig og bliver kun tilbage som et øjebliksbillede, et minde. Et nutidigt minde om et for længst forsvundet bygningsværk. 
 
Når den over 17 meter høje gavl – i den kunstneriske fortolkning – majestætisk troner over de gamle ruiner, er tanken, at tilskueren kan mærke højtideligheden og storheden i den klosterkirke, som engang var en af Jyllands mægtigste og som kunne ses milevidt fra.
 
srj

Publiceret 17 May 2017 08:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV