Nordsang giver nyt liv til gamle salmer

Skanderborg-koret indspiller gamle salmer med nye melodier i en forladt lade

I en landejendom nord for Aarhus står en flok unge kvinder i en halvcirkel med høretelefoner på og lader stemmerne flyde sammen i harmonier.
 
De unge kvinder udgør halvdelen af koret NordSang og er i gang med at indspille en række salmer, som Skanderborg-baserede Poul Raaby har skrevet nye melodier til.
 
Laden, der udefra ikke ligner noget særligt, er indrettet som et højteknologisk, veludstyret og lydisoleret musikstudium, og i alle studiets kroge sidder Skanderborg-musikere og forsøger at sætte akkompagnement til de nye toner.

Ti salmer fra skatten

Poul Raaby er selv kirkesanger og kirkemusiker ved Stilling Kirke og har siden 2007 arbejdet med at komponere nye melodier til den danske salmeskat.
 
Ti af disse salmer har nu udviklet sig til et samarbejde mellem ham og Alice Vestergaard, der ud over at have lavet arrangementerne dertil også leder koret Nordsang til daglig.
 
I april kulminerede samarbejdet i projektet om at få denne musikalske kreativitet dokumenteret på en indspilning, som ved sin udgivelse forhåbentlig vil kunne glæde en masse mennesker.

Live fra bagagerumsmarked

NordSang blev dannet i sommeren 2015 af Alice Vestergaard og en gruppe erfarne korsangere, der udspringer af mange års sang i Skander borg Pigekor.
 
Mange af korets aktiviteter og koncerter er forankret i Skanderborgområdet, hvor de fleste af korets 35 sangere også kommer fra. Derfor var salmeprojektet også interessant for koret at være med i, da de således har fået mulighed for at sætte fokus på den østjyske musikscene.
 
Indspilningen forventes færdigredigeret i løbet af maj, hvorefter det vil være muligt at høre de nyfortolkede salmer på www.salmemelodier.dk og Spotify.
 
I Skanderborg vil det desuden være muligt at møde koret hen over foråret, blandt andet til et bagagerumsmarked på Morten Brørup Skolen, som koret afholder 28. maj for at indsamle penge til deres forestående konkurrencedeltagelse i Korolympiaden i Sydafrika i 2018.srj

Publiceret 16 May 2017 08:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV