Ny Moesgaard-udstilling:

I skyggen af brunkullet

’Mild Apokalypse – utæmmet liv i et dansk ruin landskab’ hedder ny udstilling

Fra 4. februar og fire måneder frem udstiller to forskningsgrupper ved Aarhus Universitet i Moesgaard Museums udstillingslaboratorium.
Det knap så mundrette navn på udstillingen, 'Mild Apokalypse – utæmmet liv i et dansk ruin landskab', dækker over fortællingen om en egn ved Herning, hvor forekomsten samt udvindingen af brunkul har sat sine bemærkelsesværdige spor.
“Landskabet er formet af den jagt på energi, som satte området under udvinding i årene 1940-1970, og som for en kort periode befolkede stedet tæt med såvel entreprenører, skovlføre arbejdsmænd som sortbørshandlere og lykkeriddere,” lyder det i en pressemeddelelse fra Moesgaard Museum.
“Udvindingen har efterladt et ruinlandskab med forsurede søer og jævnlige sandskred. Området bebos nu af kronvildt, ukrudt, ensomme ulve, invasive plantearter og andre former for liv, der trives og samarbejder, hvor tidligere industri har udpint mulighederne for fortsat industri,” lyder det videre.
Udstillingen 'Mild Apokalypse – utæmmet liv i et dansk ruin landskab' udforsker det liv og de landskaber, der lige så stille gror frem i skyggen af industriel aktivitet. /CSJ

Publiceret 07 February 2016 08:00

SENESTE TV