Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jørgen Gaarde: Glæde trods tilbagegang

Han glæder sig over, at der alle partier i rødt valgsamarbejde er i byrådet

Jørgen Gaarde (S) er glad for valgets resultatet, selv om Socialdemokratiet tabte et mandat.

 

“Vores tilbagegang er nemlig marginal. Faktisk har vi fået flere stemmer end ved sidste valg, men på grund af befolkningstilvæksten, har vi procentvis mistet 0,4 procentpoint i forhold til sidste valg,” siger Jørgen Gaarde.

 

“Nogle i vores parti undrer sig også over, at vi mister et mandat, når Venstre også mister ét mandag, selv om Venstre går fem-seks procentpoint tilbage. Men det skyldes, at de støvsuger Nye Borgerliges stemmer. Og jeg vil ikke gætte på, hvorfor vi går tilbage, for det er faktisk status quo,” siger han.

Godt for valgforbundet

Han er desuden glad for, at Alternativet er med i rødt valgforbund. Og dermed styrker rød side i byrådet.

 

“Og så er jeg glad for, at SF bevarer to mandater og har en fremgang, for partiet har lavet er stort og stabilt arbejde i byrådet. Også Enhedslisten bevarer sin plads, og dermed er alle partier, der samarbejder i vores valgforbundet, i byrådet, og det kan vi kun glæde os over,” siger han.

 

Betyder det, at politikken vil blive trukket i en mere rød og grøn retning?

 

"Det er for tidligt at sige. Men der skal være plads til alle i et samarbejde."

Blå bloks kritik

Vil blå bloks massive kritik af Skanderborgmodellen og af kommunens administrationsudgifter få det nye byråd til at se nærmere på de to ting?

 

“Det er allerede aftalt, at vi skal se på kommunens udgifter til administrationsudgifter, når vi i december får en rapport fra KORA (Kommunernes og Regionernes Analyse og Forskning). Det er blevet påstået, at vi i Socialdemokratiet ikke vil undersøge udgifterne, men det har vi hele tiden villet. Vi har også aftalt, at vi skal se på forholdet mellem kontraktholderne, direktionen og byrådet, herunder frihedsgraderne. Det regner vi med, at vi tager hul på, når vi skal mødes med kontraktholderne i december,” siger Jørgen Gaarde.

Publiceret: 22. November 2017 02:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt