Der var ingen sure miner, da In Lonely Majesty spillede koncert i øsende regnvejr. Foto: Per Bille
Der var ingen sure miner, da In Lonely Majesty spillede koncert i øsende regnvejr. Foto: Per Bille
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

In Lonely Majesty tryllede sommerstemning frem

Regnen forhindrede ikke de danske folkrockere i at levere en koncert, hvor publikum svingede med i regnslag og mudrede sko

@Byline.emne:Smukfest

Af Lene Dalgaard Andersen

Skanderborg Der var ikke mange tilskuere at spotte, få minutter inden danske In Lonely Majesty indtog Sherwood Scenen tidligt lørdag eftermiddag. Det skyldtes formentlig, at regnen silede ned over festivalpladsen, og ikke at bandet manglede talent.

Det endnu ukendte band har nemlig høstet stor udenlandsk succes og tusindvis af streams på Spotify, efter at nummeret ’Sing In The Dark’ i år blev brugt i en international tv-reklame.

Den først lidt dovne stemning blandt publikum blev langsomt, men sikkert, løftet til smil, vuggende bevægelser og salige blikke. Selvom In Lonely Majesty har én kendetegnende lyd, var det ikke, fordi der manglede variation i dagens sætliste. Bandet serverede både dansevenlige numre og ballader, og de i alt fire medlemmer prøvede kræfter med et utal af instrumenter: Banjo, klaver, mundharmonika, keyboard, tromme, bas og guitar.

Og så brød solen frem – næsten da

De regntøjsklædte tilskuere blev lullet hen i en nærmest drømmende trance af de harmoniske akkorder. Og det samme gjorde de mindre vandtætte smukgæster, der lyttede med på de folkede melodier fra overdækkede barer og spisesteder omkring scenen.

Forsangeren var da heller ikke selv begejstret for de mange regndråber. Hans første ord fra scenen var:

”Godaften. Nåh nej, jeg mener ’godeftermiddag’. Det føles næsten som aften, gør det ikke? Det kunne godt tage at blive lidt lysere.”

Men på trods af ønsket om solstråler var der ikke et sekunds tørvejr under koncerten. Det gjorde heldigvis ikke noget. In Lonely Majesty formåede nemlig at spille sig til en stemning af sommer, sol og kolde drinks på stranden.

Publiceret: 12. August 2017 20:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt