Med det nye lysanlæg er det muligt at skate efter mørkets frembrud. Samtidig er lyset med til at øge sikkerheden og gøre det trygt at færdes i området. Foto: Ry-foto ved Anders Boll
Med det nye lysanlæg er det muligt at skate efter mørkets frembrud. Samtidig er lyset med til at øge sikkerheden og gøre det trygt at færdes i området. Foto: Ry-foto ved Anders Boll
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Galten Skatepark gi'r den fuld gas After Dark

Tekst af Grethe Bo Madsen
Foto: Ry-Foto ved Anders Boll

Fem års drømme om en skatepark i Galten er næsten i mål. I aftes kunne initiativtager og formand for det nye skateudvalg Claus Hvass foran en begejstret forsamling på godt 200, heraf omkring 100 forventningsfulde børn, tælle ned og tænde det nye lysanlæg, der gør det sikkert at færdes i skateparken også efter mørkets frembrud. 

 

 

Galleri: Galten Skatepark - nu med lys 

"Galten Skatepark er kommet rigtig godt fra start. Efter at have arbejdet med den her idé i fem år, var det en fanatisk oplevelse at se, hvordan det myldrede ind med børn og unge, da vi lod hegnet falde 10. december. Trods vinter er der rigtig mange, der har udfordret sig selv i den unikke skatepark. Selv folk ældre end mig, der for mange år siden har rullet på et bræt, har genoptaget en gammel drøm," fortalte han i en tale, inden der kom fuldt blus på skatebanen.

 

Ud over at gøre det muligt at skate efter mørkets frembrud, er det nye lysanlæg med til at øge trygheden omkring skateparken og Bytoften.

 

"Både anvendelse, sikkerhed og tryghed betyder rigtig meget. Det ved vi fra andre store skateparker i landet," sagde Claus Hvass .

En del af pengene til det nye lysanlæg er kommet ind via crowdfunding. I løbet af halvanden måned har 63 bidraget til indsamlingen, der nåede op på 40.010 kroner.

 

"Hver en krone har gjort en forskel og er med til at styrke ejerskabet om vores allesammens skatepark. Især to bidrag på hver 10.000 kroner har overrasket os meget i arbejdsgruppen. Det er fra henholdsvis Galten Sko og bysbarnet Søren Schriver. Uden den kick start og tydelige opbakning var det aldrig blevet til noget," understregede Claus Hvass.

 

"Samtidig tilbød AURA moderne grej med sensorstyret LED-lys med en klækkeligt rabat. Så tusind tak for dette sponsorat og et fantastisk godt samarbejde. Det er rart at mærke en stærk vilje fra AURA til at støtte udvikling af sunde aktiviteter for børn og unge i Galten."

 

Den store officielle indvielse af Galten Skatepark finder sted i weekenden 6.-7. maj.

Publiceret: 16. Marts 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere