Kristina Vejborg har brugt et halvt år på at finde en praktikplads. Halvdelen af hendes medstuderende leder stadig.
Kristina Vejborg har brugt et halvt år på at finde en praktikplads. Halvdelen af hendes medstuderende leder stadig.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fik praktikplads efter 74 afslag: Det er ikke i orden

Kristina Vejborg fra Jeksen undrer sig over det system, der skal sikre praktikpladser

16. januar begynder 28-årige Kristina Vejborg i praktik hos ingeniørfirmaet Viggo Madsen i Aarhus. Det har imidlertid taget et halvt år og krævet 74 afviste ansøgninger, før praktikpladsen var i hus. Og det er altså ikke i orden, mener Kristina Vejborg, der er ved at uddanne sig til teknisk designer på Aarhus Tech.

 

“Jeg kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen, at politikerne snakker om, at vi også skal uddanne folk, der ikke er akademikere, og at det er så svært at finde en praktikplads. Lige nu er det kun cirka halvdelen af de 17, vi er i min klasse, der kommer i praktik. Resten må nøjes med en skolepraktik, hvis de da ikke, som flere gør, springer fra studiet,” fortæller hun.

 

LÆS OGSÅ: Mangler elevpladsen så tab ikke modet

 

Faktisk have Kristina Vejborg får nogle måneder siden fået ja til en praktikplads, men ja'et blev til et nej, da virksomheden fandt ud af, at hun skulle have løn.

 

“Som teknisk tegner konkurrerer vi med de arkitekt- og konstruktørstuderende om praktikpladserne - og de skal kun have SU. Det er også med til at gøre det vildt svært at finde en praktikplads,” konstaterer hun.

Tæret på kræfterne

Kristina Vejborg fastslår uden tøven, at det har været hårdt at have usikkerheden om fremtiden hængende over hovedet i et halvt år.

 

“Man ved ikke, om man er købt eller solgt. Og det vil være så ærgerligt at være nødsaget til at springe fra en uddannelse, man er rigtig glad for, fordi der ikke er praktikspladser nok,” siger hun og tilføjer:

 

“Det burde være et krav for virksomheder af en hvis størrelse, at de havde elever eller praktikanter.”

Publiceret: 12. Januar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Bøger
Forsiden netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt