Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vedrørende træværkstedet på Ryvang

Betina Duedal, Skærsbrovej 10, Ry

Denne sagen skal på udvalgsmøde torsdag 1. februar og desværre er alle de pensionerede håndværkere ved at miste energien og motivationen for at fortsætte kampen for deres elskede træværksted i kælderen under Ryvang.

 

Jeg skriver dette lille indlæg for at holde energien lidt oppe hos dem, der har kæmpet så længe. Min far – John Duedal – samt alle hans håndværkervenner i træværkstedet har gjort alt det, de synes, er muligt, og jeg kan kun håbe, at beslutningstagerne tænker i et lidt længere perspektiv, når de skal beslutte, hvad de vil indstille.

 

 

LÆS OGSÅ: Trægruppen kæmper

 

John Duedal og håndværkerne i Træværkstedet ved Ryvang i Ry kæmper for at få en plads. Vi kan ikke som samfund være bekendt, hvis vi ikke vil hjælpe dem med at fastholde de gode muligheder for pensionerede håndværkere og andre, der holder af at være praktiske sammen med andre.

 

De har ikke store krav - blot et ønske om et sted, hvor de er velkomne med deres maskiner, og som er lettilgængelig som pensionist i Ry.

 

Et træværksted vil komme os alle til gode både nu og i fremtiden, hvor vi andre også gerne vil have muligheden for at høre lyden af maskiner fra et værksted, dufte til savsmuld, male en mølle, fabrikere små møbler, hamre, save, male og snitte.

 

Vi er alle nødt til at overveje, hvordan vi ønsker, en pensionisttilværelse skal være. Skal tilværelsen som pensionist i Ry primært indeholde litteratur, sang, foredrag og gymnastik eller kunne man forestille sig et stort og kreativt værksted, hvor man kan nørde med nogle praktiske færdigheder og dele oplevelser med andre, der ligesom en selv også savner lugten af træ og værksted? Det ene udelukker ikke det andet, men det er vigtigt, der er plads til alle … også når vi bliver pensionister.

 

LÆS OGSÅ: Træmænd får en ny chance

 

Det giver livskvalitet, fællesskab og kan i den sidste ende spare samfundet for mange ressourcer. Det er faktisk et rigtig godt eksempel på et stykke bæredygtigt frivilligt arbejde i en rigtig god Skanderborg Kommune ånd.

Publiceret: 04. Februar 2018 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt