Festivalleder Lasse Mortensen  giver Jesper van der Schaft et kram, da han i 2014 donerede 13.000 kroner fra sin private opsparing til festivalen. Foto: Grethe Bo Madsen
Festivalleder Lasse Mortensen giver Jesper van der Schaft et kram, da han i 2014 donerede 13.000 kroner fra sin private opsparing til festivalen. Foto: Grethe Bo Madsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tusind tak til Sølund Musik Festival for fem gode år

Jesper van der Schaft, Haslevej 20, 1.-6, 8230 Åbyhøj

Det er med stolthed og glæde, at jeg kan sige tusind tak til formanden Sølund Musik Festival, Lasse Mortensen, resten af bestyrelsen, de frivillige samt publikummet (udviklingshæmmede og deres ledsagere/pædagoger), for at jeg kunne opleve at være med til festivalen og endda være i ”maskinrummet”.

 

Første gang var det en veninde, som inviterede mig til ”Tov'lig Tirsdag”, hvor det er gratis at deltage i festivalen. Jeg så den glæde og kærlighed, som de udviklingshæmmede havde og stadig har til verdens største musikfestival for udviklingshæmmede. Derfor gik jeg også ind i det med hjertet.

 

Fra 2014 til i år 2017 har jeg formået at give ca. 55.000 kr. til Sølund Musik Festival, samt indsamlet knap 15.000 kr.

 

Det var i sær, da festivalen var på hælene rent økonomisk, fordi der var slåskamp i forhold til, hvem der skulle betale for at få de udviklingshæmmedes egne pædagoger med.

 

Det er blevet løst – mere eller mindre – med tilfredshed. Derfor er også en af grundene, at jeg trække mig tilbage fra festivalen. Den anden grund er også, at jeg får færre og færre kræfter – især psykisk - og det er hårdt at være på festival samt den sidste begrundelse, er at jeg gerne vil koncentrere mig mere om psykiatrien (herunder socialt udsatte/hjemløse).

 

Som sagt, det har været fornøjeligt at se på de glade udviklingshæmmede mennesker som virkelig giver den gas – uden at blive overdrevet fulde, som f.eks. bliver til Roskilde Festival. De udviklingshæmmede finder de nye venner, måske kæreste og ellers nyder den samhørighed og fællesskab de har med hinanden og mindst – nyder musikken i fulde drag.

 

Jeg vil fra nu af se Sølund Musik Festival udefra - via reportager og artikler fra diverse medier. Jeg takker af hele mit hjerte for, at jeg har kunnet være med til at opleve Sølund Musik Festival fra deres ”maskinrum”. Jeg ved, at festivalen vil forsætte uden mig – ingen tvivl om det, og festivalen vil altid være mit hjerte nær.

 

LÆNGE LEVE SØLUND MUSIK FESTIVAL!

Publiceret: 14. Juni 2017 22:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere