Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tryghed og ambulancer til tiden, tak

Af Thomas Cordtz, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Lyngvej 14, 8680 Ry

 

Hvad vil du helst have? En ambulance, der kommer til tiden? Eller et hjælpekorps af frivillige borgere... og en ambulance, der fortsat kommer for sent?

 

Jeg har som borger i Ry uendelig stor respekt for de frivillige, der måtte melde sig til det beskrevne korps. Men kære Bent Hansen og Jørgen Gaarde, det her er en lappeløsning, og en særdeles dårlig en af slagsen. At ambulancerne fortsat ikke kan indsættes rettidigt er at gamble med folks liv. Det er ganske enkelt ikke godt nok. Det vil ikke øge trygheden i Ry.

 

Efter måneder med "dialog", "fokus på at få ambulancerne hurtigt frem" og "omfattende analyser" - for nu at bruge Bent Hansen egne ord fra Midtjyllands Avis d. 29. april - ville det pynte, om man drak lidt mindre dialogkaffe og i stedet satte handling bag ordene og løste problemerne med responstiderne.

 

rgen Gaarde er i en pressemeddelelse citeret for følgende: "Vi har haft et godt møde med Region Midtjylland med en konstruktiv dialog og en forståelse for problemstillingen med responstider i Ry-området. Her og nu er vi enedes om at oprette en 112-førstehjælperordning bestående af uddannede frivillige, som vil tage ansvar for at hjælpe ved mistanke om hjertestop."

 

Men jeg tvivler på, at borgerne i Ry har ret megen "forståelse for problemstillingen med responstider”. De fleste vil lige som jeg bare gerne være sikre på at ambulancen kommer, inden det er for sent. Og hvad mon der vil ske der i de tilfælde, hvor nødsituationen ikke drejer sig om et hjertetilfælde, når nu det er det, hjælpekorpset først og fremmest uddannes til at håndtere?

 

Venstres Peder Porse efterlyste, at borgmesteren bed sig fast i gulvtæppet i Viborg og ikke gik hjem får det forelå en løsning. I stedet havde borgmesteren en "konstruktiv dialog" og fik "forståelse for problemstillingen." Jeg ville ønske man i stedet havde forståelse for den usikkerhed, det giver blandt os alle i Ry, at ambulancerne for ofte ikke når frem hurtigt nok.

 

Ind til regionen evaluerer alarmberedskabet senere i 2017, må vi fortsat kigge langt efter ambulancerne i Ry, men har så fået et hjælpekorps. Hatten af for dem. Men Hansen og Gaarde - tilbage til tegnebrættet og gør det nu ordentligt. Denne løsning MÅ være meget midlertidig. Vi vil have handling nu. Tryghed og ambulancer til tiden, tak.

Publiceret: 16. Maj 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere