Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tebstrup - lad os få en samlet og tidssvarende lokalplan, tak

Af Claus Bloch og Peder Porse, byrådsmedlemmer for Venstre

Venstre har i Miljø- og Planudvalget foreslået, at der med det samme tages fat på en tidssvarende og samlet planlægning i Tebstrup.  Udvalget vedtog at sagen optages på en kommende dagsorden.

 

Tebstrup er i dag dækket af omkring otte nyere og ældre lokalplaner i en uskøn sammenblanding. Den dominerende lokalplan 50 er næsten 30 år gammel og trænger i den grad til en gennemgang og en revision, så byen kan leve uden de helt uhensigtsmæssige konsekvenser, den gamle lokalplan har vist sig at have.

 

Men også til en samlet planlægning med en udvidelse af byens afgrænsning, især mod nord, hvor ældre bebyggelse er fjernet.

 

En planlægning, der understøtter de erhvervs- og bosætningsmæssige fordele, Tebstrups placering indebærer. Der er plads til både boliger og erhverv i byen med de gode adgangsforhold til Horsens, Gedved, Skanderborg og ikke mindst motorvejsnettet.

 

Men også en lokalplan med logik i bestemmelserne om, hvor der må være boliger, og hvor der må være erhverv. Så vi undgår den groteske situation, der er i byen nu, hvor en ejendom med bolig og erhverv blev handlet for nogle år tilbage.

 

Køberen flytter ind og indretter til et andet, helt uproblematisk erhverv. Reparation og salg af mindre havemaskiner m.v. og salg i tilknytning hertil.  

 

Han har succes, får behov for lagerplads og en lille butik. Bebyggelsen bliver udvidet med en lille bygning på omkring 70 kvm.  Efterfølgende sker der det, at en bus torpederer boligen, der totalskades, og der skal bygges nyt. 

 

Kommunens embedsmænd kommer ind over, og konstaterer, at en meget tynd streg i den gamle lokalplan placerer ejendommen i et område, der ikke må omfatte erhverv.

 

Ejeren, der har drevet virksomheden i flere år uden nogen som helst problemer med naboer eller andre, bliver pålagt at stoppe sin virksomhed med kort frist og nedrive bygninger.

 

Selv om byens og områdets indbyggere i stort tal har bakket op om virksomheden, er der formelt ikke noget at gøre. Heller ikke selv om der er fejl i kommunens begrundelse. Det administrative forbud kan støttes på en lokalplan og kan tilsyneladende ikke ændres.

 

Men det kan lokalplaner heldigvis. Selv om det tar tid. Derfor vort initiativ.  Så må vi se, om der også er vilje til det.

Publiceret: 16. Maj 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt