Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stavnsbinding af skoleelever

Af Poul Johansen, Låsby, byrådskandidat DF

Byrådet har en ny tildelingsmodel for folkeskolen på dagsordenen til næste møde. En utrolig kompliceret matematisk model skal sikre en retfærdig fordeling af midlerne til kommunens folkeskoler. Modellen indeholder dog stadig et element, som jeg har kæmpet imod, siden jeg sad i skolebestyrelsen på Låsby Skole.

 

Modellen indeholder en faktor, hvor den enkelte folkeskole får fratrukket 130.000 kr. i deres bevilling for hver elev de sender på special skole. Det er efter min mening dybt bekymrende.

 

En leder på en folkeskole kan teoretisk set komme i en situation, hvor vedkommende Ikke har råd til at tilbyde en elev det skole tilbud, som er bedst for eleven men er tvunget til at skele til økonomien og fastholde eleven på skolen. Eleven risikerer med andre ord at blive stavnsbundet til skolen med nogle tiltag, som ikke er de optimale for barnet.

 

Jeg vil arbejde for at driften af special skolerne ud af rammen for folkeskolen, og lader de faglig kompetente medarbejdere; skolepsykolog, ppr og lærer i samarbejde med forældre sørge for det bedst mulige tilbud til den enkelte elev uden skelen til økonomi?

 

Stavnsbåndet blev ophævet i 1788 - så lad os også ophæve det på skoleområdet i Skanderborg kommune.

Publiceret: 06. September 2017 13:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
Valget netop nu