Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Politiet har travlt

Kai Frostholm, Østergade 11, Skanderborg

Igennem længere tid er vi gennem dagspressen blevet tudet ørerne fulde af påstande om, at politiet ikke har ressourcer nok til at udføre “alle de opgaver”, de er pålagt.

 

Man kan have den opfattelse, at politiet blandt andet bliver pålagt intetsigende og tidskrævende grænsebevogtningsopgaver, ATK-opgaver og andre politisk pålagte opgaver, så de ikke kan overkomme at betjene borgere, som føler sig svigtet i forbindelse med indbrud og voldelige røverier.

 

Man kan derfor undre sig over, at en patruljevogn med to yngre og åbenbart umodne mænd i politiuniform kan komme i tanke om at intimidere en fredelig hundelufter, fordi de har observeret en løsgående hund, som de er bange for at påkøre “når den krydser vejen foran dem”.

 

Det skal her bemærkes, at hunden kun benyttede fortovet, som dog på et tidspunkt var markeret med brosten, der indikerede, at man passerede en sidevej med ubetinget vigepligt. At politibilen befandt sig 20 meter fra hunden, burde være mere end nok til, at føreren af patruljevognen kunne bringe køretøjet til standsning, som man i henhold til færdselsloven altid skal kunne.

 

Anråbt af en af de uniformerede skal man finde sig i at blive belært om hundeloven, herunder at hunden skal føres i snor, hvis man ikke kan tilkalde den. Medens denne påstand blev fremført, kom hunden tilbage til ejermanden uden at være tilkaldt.

 

For at vise sin magt forlangte den yngste af mændene at få oplyst personnummer og navn, hvorefter han påstod, at ens attitude indikerede irritation og manglende samarbejdsvilje.

 

Han satte sig derefter tilbage i patruljebilen for at undersøge alvorligheden af den antrufnes forbrydelse. Forespurgt, om man nu kunne gå, fik man kort beskeden: Nej!

Det viste sig åbenbart, at forbrydelsen ikke var så slem, så man fik senere lov til at fortsætte hundelufterturen.

 

Jo, politiet har rigtig mange ting at tage sig af!

Publiceret: 02. Februar 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg