Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: National handlingsplan for knogleskørhed

Birthe A. Jensen, formand for lokalafdeling Skanderborg-Odder, Kollens Møllevej 13, Hørning

Osteoporoseforeningen har iværksat en national underskriftsindsamling, som opfordrer Folketinget til at vedtage en national handlingsplan.

Knogleskørhed er anerkendt som en af landets ”folkesygdomme”, og man antager, at mindst 550.000 danskere i dag er ramt af knogleskørhed. Heraf er kun cirka 130.000 i behandling. Sygdommen rammer såvel kvinder som mænd.

Hvert år behandles mindst 35.000 danskere for knoglebrud som i vidt omfang kan tilskrives knogleskørhed. Det er ofte alvorlige brud i ryg og hofte, som kan medføre invaliditet og dermed stor forringelse af livskvaliteten.

En national handlingsplan vil betyde en øget opsporing og diagnosticering, en hurtig og effektiv behandling og at flere bevarer førligheden og derved også får et bedre seniorliv.

Flere end 16.000 har foreløbig underskrevet opfordringen til Folketinget om at vedtage en national handlingsplan.

Som formand for lokalafdeling Skanderborg-Odder opfordrer jeg hermed borgere til at deltage i underskriftsindsamlingen. Det kan ske via den af Osteoporoseforeningen til fordel for underskriftsindsamlingen særligt indrettede hjemmeside www.kæmpforknoglerne.dk

Publiceret: 29. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt