Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere fokus på udsatte

Mira Issa Bloch,Byrådsmedlem (Å)

 

Sikke et fantastisk år 2017. Hvor var det sjovt, udfordrende, hektisk, hårdt, rørende, lærerigt og spændende for alvor at gå ind i politik ……med 110 i timen. Jeg er så glad ydmyg og stolt over, at jeg nu i byrådet skal være Alternativets sociale, grøne og demokratiske stemme. 1000 tak til alle jer der stemte på mig og som bakker mig op.

 

Jeg er så klar, til at være en stemme i byrådet, for alle udsatte. At være udsat, er at være sat helt eller delvis uden for fællesskabet. Der er faktisk ret mange - også i Skanderborg. Nogen mennesker er i større risiko end andre; men det kan ske for alle at blive udsat.

Helt konkret vil jeg være en stemme for de psykisk syge og sårbare, stress og depressions ramte, syge, misbrugere, kontanthjælpsmodtagere, nydanskere, hjemløse, socialt udsatte familier, børn og unge i mistrivsel.

 

Efter at have fulgt det gamle byråd det sidste års tid, læst deres anbefalinger til det nye byråd, læst direktionens ønsker for, hvad det kommende byråd skal arbejde med, læst referater, læst hvad der er af politikker på området, hørt borgeres udtalelse osv. så er min konklusion: Der er ikke nok fokus på de udsatte i Skanderborg kommune og jeg tror godt, vi kan tænke nyt og vi kan gøre det bedre.

 

Jeg vil i mest mulig dialog med alle de udsatte grupper. Jeg tror ikke, at vi i byrådet alene har de bedste ideer og løsninger. Mit første mål er, at afholde et borger- eller dialog møde med syge-og kontanthjælpsmodtagere for at få input og inspiration til at få skabt et Jobcenter, som giver mening for alle. Jeg vil også arbejde for, at vi nedsætter et udsatteråd.

 

Vi skal hente inspiration fra andre kommuner, der har skabt gode socialpolitiske tiltag. Udvikle nye ideer til at skabe gode fællesskaber, liv og mening for alle. Sætte fokus på, at vi skal være en kommune, hvor vi som borgere hjælper hinanden. Vi skal tænke initiativer på tværs af de udsatte grupper, hvor det giver mening. Jeg vil meget mere og det kan du læse om på min hjemmeside: Mira-bloch.dk.

 

Godt nytår til alle; men særligt til de udsatte og dem som har det hårdt og svært på den ene eller den anden måde.

Publiceret: 16. Januar 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg