Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kollektiv trafik i Låsby

Poul Johansen, byrådskandidat (DF)

Den kollektive trafik, var et varmt emne på vælgermødet i Låsby.

 

De store regionale besparelser på den kollektive trafik er heldigvis blevet udskudt. Disse besparelser ville umiddelbart Ikke have berørt den kollektive trafik til og fra Låsby. Når det alligevel er positivt, skyldes det, at det giver mulighed for en grundig diskussion om og eventuel ændring af den kollektive trafik i Skanderborg kommune. Det er der god brug for, den kollektive trafik er stadig præget af, at det er 4 kommuner der er slået sammen.

 

Mange af Låsbys unge mennesker har valgt at tage en ungdomsuddannelse i Aarhus bl.a. på grund af den gode forbindelse, der er med linje 113 mellem Silkeborg og Aarhus både morgen, middag, aften og nat. En sådan dækning kunne være ønskelig, men kommer sikkert aldrig mellem Låsby og Campus i Skanderborg.

 

Det skal dog ikke afholde os fra at forbedre den nuværende ruteordning, da der i øjeblikket er lang transport tid mellem Låsby og Skanderborg, op mod 40 minutter, Det kunne være ønskeligt med nogle direkte ture ved skolestart om morgenen og om eftermiddagen.

 

Når der Ikke går busser, er vi i Låsby tvungent til at bruge Flextaxi og Flexbus, som dog er behæftet med nogle utrolig komplicerede ordninger med flere kontaktnumre, flere tidsintervaller, der skal overholdes og mange forskellige takster. Disse ordninger skal forenkles for at blive attraktive.

 

Så selv om de kollektive besparelser gik udenom Låsby, er der nok at byde ind med i en diskussion om den kollektive transport i Skanderborg Kommune.

Publiceret: 18. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt