Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Klimafrygt bygger på tro

Claus Beyer, byrådskandidat for Nye Borgerlige

På landsplan bruges mia. af kr. på projekter, der begrundes med klimahensyn. Det er spild af penge. Skanderborg Kommune kom forrige år med forslag om, at en del borgere skulle skifte fra naturgas til fjernvarme, selv om dette ville koste borgerne dyrt.

 

Begrundelsen fra kommunens side var hensyn til klimaet. Heldigvis kom forslaget til høring og blev stoppet.

 

Men er det rimeligt, at en kommune skal kunne påføre sine borgere store udgifter med en sådan begrundelse?

 

Når talen falder på klima, er der to fremherskende synspunkter. Det ene er, at vi for alt i verden må stoppe udledning af CO2 til atmosfæren, idet den bevirker global opvarmning. Denne hypotese er begrundelsen for opkrævning af milliarder af kroner i afgifter. Et andet synspunkt er, at klimaet er astronomisk styret, og at de 0,04 procent CO2 i atmosfæren spiller en mindre rolle om overhovedet nogen rolle for temperaturen.

 

Det kan være vanskeligt for lægmand at vide, hvad der er ret.

 

Imidlertid har de sidste årtiers forskning i jordens tidligere klima frembragt et væld af data, som forskerne prisværdigt har lagt ud på internettet, så de nu kan ses af enhver med en internetforbindelse. Her kan man se variationerne i temperatur og CO2 indhold i atmosfæren f.eks. på http://joannenova.com.au/global-warming-2/ice-core-graph/.

Det ses, at i alle mellemistider sker CO2 stigningerne senere end temperaturstigningerne, så CO2 var ikke årsag til temperaturstigningen.

 

Målinger viser altså, at hypotesen er fejl og dermed reduceret fra videnskabelig hypotese til en tro. Alligevel bruges den som grundlag for opkrævning af milliarder af kroner i afgifter.

 

Da vi har trosfrihed her i landet, kan man selvfølgelig ikke forbyde politikere at tro på, at CO2 bevirker opvarmning. Men skal politikere have lov til at implementere deres overtro i handlinger, der påfører befolkningen store byrder og har katastrofale konsekvenser for samfundet?

Nye Borgerlige mener, at vore beslutninger skal baseres på viden og fakta.

Publiceret: 18. November 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
Valget netop nu