Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kære byrødder - Gør som Aarhus: RETHINK

Af Tor Berg, Århusvej 7, Hørning

Åbent brev til byrådspolitikerne:

 

Det er med stor forundring, at vi ser på de nye ideer til lokalplanen i Hørning midtby. Indskrænkning af bymidten i Hørning, som I også kalder §17.4 Byernes vækst.

 

Vi kan ikke forstå, hvordan I kan tro, at I skaber en by i vækst ved at flytte en butik samt stoppe for muligheden til at lave flere lige der, hvor bilerne kører lige forbi og mere end gerne vil stoppe for at handle.

 

Netto ville måske halvere sin omsætning, hvis de flytter og gemmer sig oppe i bymidten. Hos Netto i Hørning handler der mennesker fra Skanderborg og mange andre steder sydover.

 

I hindrer butikkernes muligheder for udvikling på sigt, med jeres ændring af bymidten. Og I fortæller butikkerne, at I ikke længere er en af os.

 

Cirkel K skal ikke længere være i bymidten, hvilket vil gøre udvikling af tankstationen vanskeligere. Det er den sidste tankstation i byen.

 

Der planlægges lignende oplæg i Hasselager, langs hovedvejen. Her er der dagligvarekæder, der vil etablere sig for netop at tage fat i alle de, der kører forbi. Og da er det selvfølgelig ikke kun beboere i Kolt/Hassellager vi snakker om. De vil også sælge til Skanderborgensere på vej hjem.

 

Så hvis I tror, at det at tænke modsat i denne situation er godt for Hørning by eller hele Skanderborg Kommune, så har I misforstået borgeres måde at tænke på; vi vil jo selvfølgelig have det nemmest muligt.

 

En fejlsatsning på Marmorpladsen har betydet, at vi har fået et flot advokatkontor og en ejendomsmægler, men ikke flere steder at handle. Det kunne jo netop være, fordi I tror, at butikker vil etablere sig i bagrunden, lidt gemt væk fra hovedvejen.

På billeder på kommunens hjemmeside ser vi Netto og Cirkle K slettet fra bybilledet. Og det gamle rådhus, lidt gemt væk der bagved, er med i den nye plan.

Det ser rent sagt ud som, I vil have nogle store bygværk i vejen for det sidste udsyn der er op til bymidten. Jeg ved godt det er for sent, da noget af det allerede er bygget, og det er til og med halvt så smukt. Boligblokke, lige der hvor Netto, Cirkle K og mange andre butikker ligger.

 

Et af tiltagene i udvalget Byernes vækst: Mindske detailhandelsmulighederne ved Netto området og ved området mellem Statoil og kirken.

 

Lidt lige som den forrige lokalplan, hvor der også skulle samles ned mod Netto, bare denne gang skal det samles op mod Det gamle Rådhus. 

 

Er der nogen, der sidder i udvalget, der kunne have en interesse i at have mindre konkurrence? Kan der være nogen kommunalt valgte, der gør hvad som helst for at få solgt det gamle rådhus for mest muligt, så de faktisk er villige til at ødelægge det for handelen i byen?

 

Hvorfor ikke bare lade de, der eventuelt er villige til at satse sine penge på at etablere sig i Hørning, bestemme selv hvor de vil være. Sammen med de andre eller der hvor det er trafik. I bedste fald, lav bymidten større, byen vokser og handelen ligeså.

 

Så mit spørgsmål, kære politikere og udvalg er, hvem gør i alt dette for? Gør som Aarhus kommune: Rethink. 

Publiceret: 17. Marts 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere